Tento recept som dostala od priateľky pred desiatimi rokmi ,keď dcéra mala mať stužkovú Odvtedy ho pečiem hlavne na Vianoce, ale plnku používam aj do rolád.
príprava
na 180 °C
Suroviny
6 ks |
|
60 g |
|
1 balíček |
|
3 PL |
|
70 g |
|
1/2 bal |
|
PLNKA : | |
1 ks |
|
1 dcl |
|
1 ks |
|
3 PL |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Vyšľaháme bielka s kryšt.cukrom a vanilkou.Do vyšľaháneho pridáme žltká zľhka zamiešame a potom pomaly pridávame 3 PL kakaá,70 g polohr.múky a 1/2 bal.PDP.Vylejeme na plech a upečieme.Vychladnutý prekrojíme pozdĺž na polovicu. (môžeme aj na trojmo).
- 2
Čokoládu uvaríme s 1 dcl vody.Necháme vychladnúť.Zatiaľ si vymiešame maslo s 3 PL cukru a 1 žltok,a nakoniec vyšľahaný bielok,ktorý zľahka vmiešame aby plnka zostala ľahká.
- 3
Na spodný plát korpusu natrieme ríbezľový lekvár, na to dáme plnku,(časť si odložíme na potretie povrchu a na ozdobu) prikryjeme druhou časťou ,potrieme odloženou plnkou a polejeme čokoládovou polevou.
Zaujímavé video z archívu TV Varecha
Tipy na články
Ďalšie recepty
- 2
Medzitým si vymiešame350 g masla do peny,ku ktorému primiešame vychladnutý puding a po lyžiciach primiešavame 100 g rozpustenej vlážnej čokolády - prešľaháme.
Plnky je dosť,dá sa aj zmrazovať.