Tento recept som dostala od priateľky pred desiatimi rokmi ,keď dcéra mala mať stužkovú Odvtedy ho pečiem hlavne na Vianoce, ale plnku používam aj do Zobraziť celý popisTento recept som dostala od priateľky pred desiatimi rokmi ,keď dcéra mala mať stužkovú Odvtedy ho pečiem hlavne na Vianoce, ale plnku používam aj do rolád.
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Vyšľaháme bielka s kryšt.cukrom a vanilkou.Do vyšľaháneho pridáme žltká zľhka zamiešame a potom pomaly pridávame 3 PL kakaá,70 g polohr.múky a 1/2 bal.PDP.Vylejeme na plech a upečieme.Vychladnutý prekrojíme pozdĺž na polovicu. (môžeme aj na trojmo).
- 2
Čokoládu uvaríme s 1 dcl vody.Necháme vychladnúť.Zatiaľ si vymiešame maslo s 3 PL cukru a 1 žltok,a nakoniec vyšľahaný bielok,ktorý zľahka vmiešame aby plnka zostala ľahká.
- 3
Na spodný plát korpusu natrieme ríbezľový lekvár, na to dáme plnku,(časť si odložíme na potretie povrchu a na ozdobu) prikryjeme druhou časťou ,potrieme odloženou plnkou a polejeme čokoládovou polevou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Medzitým si vymiešame350 g masla do peny,ku ktorému primiešame vychladnutý puding a po lyžiciach primiešavame 100 g rozpustenej vlážnej čokolády - prešľaháme.
Plnky je dosť,dá sa aj zmrazovať.