Kakaový chrbát

3sandra3 - fotka3sandra3, 28. marca 2011

Ale srnčí.

Suroviny

3 ks
3 PL horúca
150 g
150 g
1 PL
50 g
1/2 ks
50 g posekané
 čerstvé na ozdobu
250 g




Postup

  1. 1

    Žĺtky ušľaháme s horúcou vodou do peny, postupne pridávame cukor a tuhý sneh z bielkov. Potom zľahka vmiešame múku spolu s práškom do pečiva a kakao. Cesto nalejeme do tukom vymastenej a múkou vysypanej formy - srnčí chrbát a upečieme.

  2. 2

    Piškót vyklopíme a necháme vychladnúť. Potom ho nakrájame na plátky asi 2 cm široké. Jednu stranu natrieme malinovým lekvárom a druhú syrom. Všetky k sebe zase prilepíme.

  3. 3

    Celý povrch potrieme zvyšným syrom a okraje ozdobíme posekanými orechami, ktoré pritlačíme po obvode do syra. Dáme vychladnúť-stuhnúť. Pred podávaním môžeme ozdobiť malinami. Koláč krájame na šikmé rezy.

Diskusia k receptu

mariaklara
Sandry, však je to niečo podobné, ako metrový zákusok ? Môže to byť trošku taká obmena, ukladám si rcp.
3sandra3
@mariaklara.... ano, niečo podobné... veľmi chutné, a nie je to také veľmi sladké... jedla som to u kamošky, ona mi dala tento recept :-)
evanaaa
Tiež som chcela ukázať na podobu s metrovým koláčom. Môže ale aj tento byť dobrý, riccotta je tiež, ale - netreba ju nijak upraviť, či ochutiť? Mňa by to lákalo, prípadne aj by som zmiešala so šľahačkou, ale pre niekoho by to bolo asi kalorické.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia