Ale srnčí.
Postup
-
1
Žĺtky ušľaháme s horúcou vodou do peny, postupne pridávame cukor a tuhý sneh z bielkov. Potom zľahka vmiešame múku spolu s práškom do pečiva a kakao. Cesto nalejeme do tukom vymastenej a múkou vysypanej formy - srnčí chrbát a upečieme.
- 2
Piškót vyklopíme a necháme vychladnúť. Potom ho nakrájame na plátky asi 2 cm široké. Jednu stranu natrieme malinovým lekvárom a druhú syrom. Všetky k sebe zase prilepíme.
- 3
Celý povrch potrieme zvyšným syrom a okraje ozdobíme posekanými orechami, ktoré pritlačíme po obvode do syra. Dáme vychladnúť-stuhnúť. Pred podávaním môžeme ozdobiť malinami. Koláč krájame na šikmé rezy.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu