Kakaový chrbát

Autor receptu: 3sandra3

Ale srnčí.

Suroviny

Postup

  1. Žĺtky ušľaháme s horúcou vodou do peny, postupne pridávame cukor a tuhý sneh z bielkov. Potom zľahka vmiešame múku spolu s práškom do pečiva a kakao. Cesto nalejeme do tukom vymastenej a múkou vysypanej formy - srnčí chrbát a upečieme.
  2. Piškót vyklopíme a necháme vychladnúť. Potom ho nakrájame na plátky asi 2 cm široké. Jednu stranu natrieme malinovým lekvárom a druhú syrom. Všetky k sebe zase prilepíme.
  3. Celý povrch potrieme zvyšným syrom a okraje ozdobíme posekanými orechami, ktoré pritlačíme po obvode do syra. Dáme vychladnúť-stuhnúť. Pred podávaním môžeme ozdobiť malinami. Koláč krájame na šikmé rezy.