Foto: tatranka
Už pár krát som sa stretla v časopisoch,alebo na internete,tiež pri varení v Tv,že robili rôzne farebné cestoviny.z mrkvy,cvikly špenátu a na sladko z Zobraziť celý popisUž pár krát som sa stretla v časopisoch,alebo na internete,tiež pri varení v Tv,že robili rôzne farebné cestoviny.z mrkvy,cvikly špenátu a na sladko z kakaa. Vyskúšala som to teraz aj ja.Je to zmena a celkom chutná zmena.Najlepšie na tmavej cestovine vynikne na posyp niečo svetlé.Ja som použila orechy,ale bol by chutný aj tvaroh.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
5 PL práškové |
|
150 g hladká |
|
350 g |
|
1 ks celé |
|
2 ks |
|
štipka |
|
podľa potreby na podsypanie cesta |
|
podľa potreby na spracovanie cesta |
|
100 g |
|
100 g |
|
70 g |
|
Postup
-
1
Všetky sypké zmesy, vajíčka a podľa potreby trochu teplej vody si spolu spracujeme ako pri bežnom postupe rezancového cesta. Cesto by nemalo byť veľmi tvrdé, ale ani mäkké.
-
2
Vznikne nám takáto viac ako 500g guľa. Ja som si ju rozdelila na dve časti, aby sa mi lepšie cesto vyváľalo. Nechala som cesto prikryté odpočívať 15 minút.
-
3
Cesto som vyvaľkala a podsýpavala mierne bielou hladkou múkou.
-
4
Potom som cesto pokrájala na širšie pásy. Hrúbka cesta mala byť okolo 2 mm. Takto pripravené cesto môžeme prekrojiť po šírke na polovicu, ale môžeme ponechať aj takéto dlhé kusy.
-
5
Ja som pásy dávala zmraziť, pretože som v ten deň už s cestom nepracovala. Malo by byť dobre pomúčené, aby sa nepolepilo. Pre lepšie skladovanie som ho postáčala a uložila na kovovú tácku.
-
6
Takto upravené ešte mäkké cesto som vložila do mrazničky. Robím to tak so všetkými cestovinovými polotovarmi spracovanými doma. Nechám ich zamrznúť. Potom cestoviny balím do mikrotenového sáčku a opätovne idú do mrazu. Takto čakajú na upotrebenie.
-
7
Dnes som sáčok použila. Potrebovala som na osobu 6 aj viac pásikov na tanier. Vkladáte do horúcej vody a ak vyplávajú sú hotové. Potom ich len spôsobne poukladať na tanier, ochutiťorechmi, posypať práš. cukrom a poliať rozpusteným maslom.
-
8
A potom už želám len dobrú chuť.
dufam, ze nevadi
*****
Do jedálnička mi pribudla pochúťka.Aj pre nás to bol akože dezert,ako píše @motyka.
Krásne foto - ako vždy, zaujímavý spôsob zmrazenia a prípravy, tak toto naše vnučky určite poteší!