Kakaové cestoviny s orechami (fotorecept)

Autor receptu: tatranka

Už pár krát som sa stretla v časopisoch,alebo na internete,tiež pri varení v Tv,že robili rôzne farebné cestoviny.z mrkvy,cvikly špenátu a na sladko z kakaa. Vyskúšala som to teraz aj ja.Je to zmena a celkom chutná zmena.Najlepšie na tmavej cestovine vynikne na posyp niečo svetlé.Ja som použila orechy,ale bol by chutný aj tvaroh.

4
porcie
35 minút
príprava
8 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Všetky sypké zmesy, vajíčka a podľa potreby trochu teplej vody si spolu spracujeme ako pri bežnom postupe rezancového cesta. Cesto by nemalo byť veľmi tvrdé, ale ani mäkké.
  2. Vznikne nám takáto viac ako 500g guľa. Ja som si ju rozdelila na dve časti, aby sa mi lepšie cesto vyváľalo. Nechala som cesto prikryté odpočívať 15 minút.
  3. Cesto som vyvaľkala a podsýpavala mierne bielou hladkou múkou.
  4. Potom som cesto pokrájala na širšie pásy. Hrúbka cesta mala byť okolo 2 mm. Takto pripravené cesto môžeme prekrojiť po šírke na polovicu, ale môžeme ponechať aj takéto dlhé kusy.
  5. Ja som pásy dávala zmraziť, pretože som v ten deň už s cestom nepracovala. Malo by byť dobre pomúčené, aby sa nepolepilo. Pre lepšie skladovanie som ho postáčala a uložila na kovovú tácku.
  6. Takto upravené ešte mäkké cesto som vložila do mrazničky. Robím to tak so všetkými cestovinovými polotovarmi spracovanými doma. Nechám ich zamrznúť. Potom cestoviny balím do mikrotenového sáčku a opätovne idú do mrazu. Takto čakajú na upotrebenie.
  7. Dnes som sáčok použila. Potrebovala som na osobu 6 aj viac pásikov na tanier. Vkladáte do horúcej vody a ak vyplávajú sú hotové. Potom ich len spôsobne poukladať na tanier, ochutiťorechmi, posypať práš. cukrom a poliať rozpusteným maslom.
  8. A potom už želám len dobrú chuť.