Kakaová roláda
Kakaová roláda bez múky s krémom z mascarpone (fotorecept)
Autor receptu: tejaja
Táto roláda je rýchlo hotová, nie je presladená a vďaka tomu, že neobsahuje múku, je vhodná aj pre tých, ktorí držia bezlepkovú diétu.
1 roláda porcia |
40 minút príprava |
10 minút tepelná úprava |
Postup
- Žĺtky vyšľaháme s cukrom do peny.
- Vmiešame kakao. Pridáme dotuha vyšľahaný sneh z bielkov a jemne vmiešame.
- Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a v rúre pečieme na 180 °C asi 10 minút.
- Vyberieme a preklopíme na vlhkú utierku (utierku namočíme do studenej vody a dobre vyžmýkame). Stiahneme opatrne papier a cesto spolu s utierkou pevne stočíme do rolády. Necháme takto stáť asi 10 minút, potom roztočíme a roládu stočíme naspäť už bez utierky. Necháme vychladnúť.
- Mascarpone a šľahačkovú smotanu vyšľaháme do pevného krému.
- Roládu roztočíme, natrieme krémom.
- Opäť stočíme. Dáme do chladu.
- Krájame na rezy. Je dobré krájať roládu až na druhý deň.