Kačacina s horúcimi malinami

Autor receptu: redakcia

4
porcie

Postup

  1. Osolené kačacie prsia vcelku prudko opečieme na oleji do chrumkava a odložíme. Do výpeku vložíme maliny, trochu červeného vína, zopár nasekaných lístkov mäty a chvíľu dusíme.
  2. Zemiaky nahrubo postrúhame, pridáme čierne korenie, soľ, pretlačený cesnak a nasekanú bazalku. Z tejto zmesi vytvoríme malé placky, ktoré prudko opečieme na rozpálenom oleji.
  3. Kačacie prsia nakrájame na tenšie plátky, uložíme na rősti a dookola polejeme horúcimi malinami. Zdobíme plátkami pomaranča a bazalkou.
  4. NÁŠ TIP: Zemiakové placky - rősti - sú typickým jedlom nemecky hovoriacich Švajčiarov. Pripravujú sa aj z varených alebo pečených zemiakov, ktoré sa nastrúhajú, ochutia a usmažia na tuku.