Foto: elekra
Poveľkonočný týždeň sme s manželom trávili na chalupe a tam na varenie nie je mnoho času, práce okolo chalupy majú prednosť, tak po návrate Zobraziť celý popisPoveľkonočný týždeň sme s manželom trávili na chalupe a tam na varenie nie je mnoho času, práce okolo chalupy majú prednosť, tak po návrate domov som sa snažila rýchle a jedlá nahradiť niečím výnimočným, napríklad kačacou klasikou.
porcie
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Umyté kačacie stehná nasolím, podlejem vodou a dám prikryté piecť do rozohriatej rúry na 200 °C.
-
2
Červenú hlávkovú kapustu nakrájam na kocky
-
3
a podusím na oleji, osolím, pridám čierne korenie a trochu rasce. Podlejem troškou červeného vína a dusím do chrumkava. V prípade potreby podlejem vodou.
-
4
Podusenú kapustu ochutím kryštálovým cukrom a octom. Podľa chuti pridám ešte soľ alebo čierne korenie.
-
5
Upečené kačacie stehná
-
6
podávam s udusenou kapustou (diétnejšia verzia)
-
7
alebo s lokšami (lokše sú kupované). Môžu sa podávať aj s knedľou buď klasickou alebo zemiakovou.
Diskusia k receptu