Kačacie stehná na kapuste (fotorecept)
Autor receptu: elekra
Poveľkonočný týždeň sme s manželom trávili na chalupe a tam na varenie nie je mnoho času, práce okolo chalupy majú prednosť, tak po návrate domov som sa snažila rýchle a jedlá nahradiť niečím výnimočným, napríklad kačacou klasikou.
4 porcie |
15 minút príprava |
120 minút na 200 °C |
Postup
- Umyté kačacie stehná nasolím, podlejem vodou a dám prikryté piecť do rozohriatej rúry na 200 °C.
- Červenú hlávkovú kapustu nakrájam na kocky
- a podusím na oleji, osolím, pridám čierne korenie a trochu rasce. Podlejem troškou červeného vína a dusím do chrumkava. V prípade potreby podlejem vodou.
- Podusenú kapustu ochutím kryštálovým cukrom a octom. Podľa chuti pridám ešte soľ alebo čierne korenie.
- Upečené kačacie stehná
- podávam s udusenou kapustou (diétnejšia verzia)
- alebo s lokšami (lokše sú kupované). Môžu sa podávať aj s knedľou buď klasickou alebo zemiakovou.