Kačacia nátierka
Kačacie rillettes
Autor receptu: redakcia
Postup- Kačacie stehná nasolíme a vložíme do hrnca do roztopenej
masti. Varíme na veľmi nízkej teplote na sporáku dovtedy, kým sa
kosť neoddeľuje od mäsa. Lepšia možnosť ale je vložiť hrniec
do predhriatej rúry na 80 stupňov a nechať pomaličky piecť
8 hodín (napríklad cez noc).
- Po vychladnutí mäso oberieme a natrháme (nasekáme) na malé
kúsky. Kožu dopečieme na panvici dochrumkava a následne nasekáme a pridáme do mäsa. Pripravíme si formičky alebo jednu veľkú formu, kde dáme mäso a zalejeme masťou.
- Na zdobenie môžete použiť karamelizovanú cibuľu alebo nasekanú jarnú cibuľku. Podávame s chlebom pri izbovej teplote, aby
sa mäso s masťou dalo naň natierať.
|