Kačacie prsia so špargľou (fotorecept)
Autor receptu: js9mxd
Táto kombinácia ma napadla keď som bol nakupovať v Lidli. Špargľu som tento rok ešte nevaril.
4 porcie |
15 minút príprava |
20 minút na 250 °C |
Postup
- Umyjeme a osušíme kačacie prsia. Kožu narežeme, osolíme a okoreníme.
- Otočíme ich a tiež osolíme a okoreníme.
- Medzi tým si očistíme špargľu. Spodnú časť ostrúhame a odrežeme cca 1 cm. Zelenú špargľu nieje potrebné celú strúhať.
- Dáme si variť vodu, do ktorej dáme trochu soli a jeden vyžmýkaný citrón. Keď voda vrie, dáme špargľu na 4 minúty variť po stojačky. Po vybratí ju prudko schladíme.
- Potom špargľu obalíme do plátka šunky a ukladáme do zapekacej misy vymastenej maslom.
- Na špargľu naukladáme syr podľa chuti a pridáme kúsok masla. Dáme zapiecť do rúry na cca 10 minút.
- Medzi tým si dáme rozpáliť olej a kožou dolu opečieme kačacie prsia cca 4 minúty, potom ich obrátime a tiež opekáme cca 4 minúty. Čas si upavujte podľa hrúbky pŕs.
- Dôležíté je ich opekať na dobre rozohriatom oleji.
- Takto opečené kačacie prsia zabalíme do alobalu a dáme do rúry piecť na 10 minút. Rúru vyhrejeme na 250 stupňov. Ak stíhame môžu sa zapekať spolu so špargľou.
- Do výpeku pridáme cibuľu, opražíme a zahustíme horčicou.
- Prílohu si dá každý podľa chute. Moja manželka použila rukolový šalát. Dobrú chuť.