Kačacie prsia so špargľou (fotorecept)

Autor receptu: js9mxd

Táto kombinácia ma napadla keď som bol nakupovať v Lidli. Špargľu som tento rok ešte nevaril.

4
porcie
15 minút
príprava
20 minút
na 250 °C

Postup

  1. Umyjeme a osušíme kačacie prsia. Kožu narežeme, osolíme a okoreníme.
  2. Otočíme ich a tiež osolíme a okoreníme.
  3. Medzi tým si očistíme špargľu. Spodnú časť ostrúhame a odrežeme cca 1 cm. Zelenú špargľu nieje potrebné celú strúhať.
  4. Dáme si variť vodu, do ktorej dáme trochu soli a jeden vyžmýkaný citrón. Keď voda vrie, dáme špargľu na 4 minúty variť po stojačky. Po vybratí ju prudko schladíme.
  5. Potom špargľu obalíme do plátka šunky a ukladáme do zapekacej misy vymastenej maslom.
  6. Na špargľu naukladáme syr podľa chuti a pridáme kúsok masla. Dáme zapiecť do rúry na cca 10 minút.
  7. Medzi tým si dáme rozpáliť olej a kožou dolu opečieme kačacie prsia cca 4 minúty, potom ich obrátime a tiež opekáme cca 4 minúty. Čas si upavujte podľa hrúbky pŕs.
  8. Dôležíté je ich opekať na dobre rozohriatom oleji.
  9. Takto opečené kačacie prsia zabalíme do alobalu a dáme do rúry piecť na 10 minút. Rúru vyhrejeme na 250 stupňov. Ak stíhame môžu sa zapekať spolu so špargľou.
  10. Do výpeku pridáme cibuľu, opražíme a zahustíme horčicou.
  11. Prílohu si dá každý podľa chute. Moja manželka použila rukolový šalát. Dobrú chuť.