Kačacie prsia so slivkovo-vínovou omáčkou

Autor receptu: redakcia

Bylinky a koreniny, čo rozvoniavajú na všetky strany, a k tomu iba rýchlo upravené mäso či zelenina. V hrnci tak zostáva viac vitamínov a nám zase čas v prospech pomalšieho, zdravšieho stolovania.

4
porcie
10 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Postup

  1. Kačacie prsia narežeme cez kožu, osolíme, okoreníme a sprudka opečieme kožou nadol, až kým nevznikne z kože kôrka.
  2. Rúru rozohrejeme na 180 °C a prsia dopečieme. Do hrnčeka vsypeme kryštálový cukor, z ktorého urobíme karamel, a zalejeme červeným vínom.
  3. Počas varu vložíme do základu nakrájané slivky, nastrúhaný galangal, aníz, škoricu a pomaly redukujeme. Prsia nakrájame na plátky, prelejeme omáčkou a podávame so smaženým topinamburom.