Kačacie prsia (fotorecept)
Autor receptu: majlus
Kačacie prsia som chcela vyskúšať prípravou sous vide. Príprava je jednoduchá treba k tomu zariadenie pomocou, ktorého sa to varí. Vyhľadala som na nete ako dlho to mám variť a výsledok bol dobrý.
Postup
- Prsia okorením, osolím, pridám chilli vložím do vákuového sáčku a dám variť na 58°C vody na 3 hodiny. Dĺžka varenia záleží od hrúbky mäsa-ja som to odhadla ☺
- Po uvarení som to nechala odstáť asi 10 min. a následne som to dala do panvice stranou kože dole a opiekla /do zlatova /neotáčala som to, aby som to mäso neprepiekla.
- Po vytiahnutí, som to nakrájala a podávala- robila som omáčku, červenú kapustu a bolo.
Výsledok: kačacie prsia boli veľmi mäkké, lahodné-nevysušené.