Kačacia galantína s údeným mäsom a so zeleninou

Zoltán Salgó
šéfkuchár Hotela Kamila v Čiernej Vode, 20. októbra 2009
Kačacia galantína s údeným mäsom a so zeleninou
Foto: Pravda - Ivan Majerský
2
porcie
30 minút
príprava
30-40 minút
na 180 °C

Suroviny

300 g
100 g
2 ks
3 ks




Postup

  1. 1

    Príprava plnky: Pomleté údené mäso zmiešame s vajcami, soľou, korením a nadrobno posekanou farebnou paprikou.

  2. 2

    Postup: Kačacie prsia pozdĺžne rozkrojíme, naklepeme, osolíme, okoreníme a naplníme plnkou. Potom prsia skrútime a zabalíme do alobalu. Pečieme podliate vodou asi 30 – 40 minút pri teplote 180 stupňov.

  3. 3

    Hotové a vychladnuté pokrájame na plátky a podávame s toastovým chlebom.

Diskusia k receptu

vieraa
Kačacina s spolu s údenáňým masom, to nemusí byt zlé.Vyskúšam a ozvem sa . Super Vieraa
modrykamen
A čo tak celú kačku vykostiť a naplniť? Asi to nebude také suché. Môj spôsob pečenia: najskôr podusiť na pekáči zakrytým alobalom pri
180° asi 40 minút , potom odkryť a pomaly odokryté hodinu zapekať pri 160°. Ja to zvyknem 25 minút pred dopečením obložiť dvoma hrsťami pečených gaštanov.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia