Jogurtová roláda

Jogurtová roláda (fotorecept)

Autor receptu: olinecka

Jednoduchá a rýchla príprava, poteší aj tých najnáročnejších.

20
porcií
30-40 minút
príprava
15 minút
na 190 °C

Suroviny

Postup

  1. Bielky so štipkou soli vyšľaháme do peny. Postupne po lyžiciach pridávame cukor, šľaháme do hustej peny. Potom postupne zašľaháme po jednom žĺtku, olej a nakoniec na malých otáčkach mixéra preosiatu múku s práškom do pečiva.
  2. Plech 30x40 cm vyložíme papierom na pečenie a rovnomerne rozotrieme pripravené cesto.
  3. Rúru predhrejeme na 190 stupňov, pečieme 15 minút.
  4. Korpus po upečení uvoľníme z plechu, za horúca stočíme s papierom na pečenie a necháme vychladnúť.
  5. Suroviny na plnku.
  6. Korpus opatrne rozvinieme a stiahneme šupku a potrieme marhuľovým džemom. Želatínu pripravíme podľa návodu. Smotanu a jogurtovú plnku vyšľaháme do tuha. Želatínu zmiešame s 2 PL plnky a hneď zašľaháme do celej plnky. Plnku rozotrieme na korpus.
  7. Pomocou papiera zrolujeme, papier na pečenie odstránime.
  8. Kraje rolády upravíme, roládu ozdobíme a dáme do chladničky stuhnúť. Pred podávaním pokrájame na rezy... Dobrú chuť.