Jogurtová roláda
Jogurtová roláda (fotorecept)
Autor receptu: olinecka
Jednoduchá a rýchla príprava, poteší aj tých najnáročnejších.
20 porcií |
30-40 minút príprava |
15 minút na 190 °C |
Postup
- Bielky so štipkou soli vyšľaháme do peny. Postupne po lyžiciach pridávame cukor, šľaháme do hustej peny. Potom postupne zašľaháme po jednom žĺtku, olej a nakoniec na malých otáčkach mixéra preosiatu múku s práškom do pečiva.
- Plech 30x40 cm vyložíme papierom na pečenie a rovnomerne rozotrieme pripravené cesto.
- Rúru predhrejeme na 190 stupňov, pečieme 15 minút.
- Korpus po upečení uvoľníme z plechu, za horúca stočíme s papierom na pečenie a necháme vychladnúť.
- Suroviny na plnku.
- Korpus opatrne rozvinieme a stiahneme šupku a potrieme marhuľovým džemom. Želatínu pripravíme podľa návodu. Smotanu a jogurtovú plnku vyšľaháme do tuha. Želatínu zmiešame s 2 PL plnky a hneď zašľaháme do celej plnky. Plnku rozotrieme na korpus.
- Pomocou papiera zrolujeme, papier na pečenie odstránime.
- Kraje rolády upravíme, roládu ozdobíme a dáme do chladničky stuhnúť. Pred podávaním pokrájame na rezy... Dobrú chuť.