Foto: danda3
Nepiekla som ju asi päť rokov, v piatok sme boli na samozbere jahôd, a hlavne mala som ju pre koho upiecť. Dnes trošku zdravšia Zobraziť celý popisNepiekla som ju asi päť rokov, v piatok sme boli na samozbere jahôd, a hlavne mala som ju pre koho upiecť. Dnes trošku zdravšia verzia, zdroj internet.
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Všetky suroviny sa merajú téglikom od jogurtu, ja som mala 375 ml. Celé vajcia šľaháme s medom (alebo 1/2 téglika cukru), pridáme olej + jogurt, nakoniec múku zmiešanú s práškom do pečiva a sódou bikarbónou.
-
2
Nakoniec primiešame nasekanú čokoládu a vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie.
-
3
Jahody umyjeme a odstránime zelené časti.
-
4
Pokrájame ich na menšie časti a dáme do cesta, množstvo podľa chuti, navrch môžeme posypať sekanými orechami, ja som dnes dala slnečnicové semienka.
-
5
Pečieme na 180 °C vrchný a spodný ohrev cca 20 - 25 minút.
-
6
Po vychladnutí nakrájame a čo najskôr skonzumujeme.
Diskusia k receptu