Jogurtová bublanina s jahodami (fotorecept)

Autor receptu: danda3

Nepiekla som ju asi päť rokov, v piatok sme boli na samozbere jahôd, a hlavne mala som ju pre koho upiecť. Dnes trošku zdravšia verzia, zdroj internet.

10 minút
príprava
20-25 minút
na 180 °C

Postup

  1. Všetky suroviny sa merajú téglikom od jogurtu, ja som mala 375 ml. Celé vajcia šľaháme s medom (alebo 1/2 téglika cukru), pridáme olej + jogurt, nakoniec múku zmiešanú s práškom do pečiva a sódou bikarbónou.
  2. Nakoniec primiešame nasekanú čokoládu a vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie.
  3. Jahody umyjeme a odstránime zelené časti.
  4. Pokrájame ich na menšie časti a dáme do cesta, množstvo podľa chuti, navrch môžeme posypať sekanými orechami, ja som dnes dala slnečnicové semienka.
  5. Pečieme na 180 °C vrchný a spodný ohrev cca 20 - 25 minút.
  6. Po vychladnutí nakrájame a čo najskôr skonzumujeme.