Foto: zuzlik0402
Výhodné pri väčšej spotrebe jogurtov v rodine.
Postup
-
1
Mlieko prevaríme a necháme ochladiť asi na 50 stupňov.
- 2
Pridáme Tatra mlieko (nesladené) alebo Salko (sladené), podľa toho, či chceme mať výsledný jogurt sladký alebo nie. Alebo môžeme dať Pikao a vzniknú nám čokoládové jogurty. Nakoniec pridáme veľký biely nesladený jogurt. Ja dávam Zvolenský, mám odskúšané, že výsledný jogurt je jemnejší.
- 3
Všetko metličkou dobre rozmiešame a plníme do fliaš od detskej výživy. Fľaše uložíme na pekáč, podlejeme vodou a dáme do rúry na 50 stupňov zrieť 3 hodiny. Potom rúru vypneme a jogurty v nej necháme zatvorené ešte aspoň hodinu.
- 4
Z jednej dávky vyjde cca 11 jogurtov. A rada od mliekara - na novú várku jogurtov nepoužívajte Vami uvarený jogurt, aj živá kultúra v ňom môže opätovným riedením slabnúť a ďalšia várka sa Vám nemusí podariť. Vždy kúpte jeden čerstvý jogurt.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Musím priznať, že netuším, vždy sa zjedia skôr, ako sa stihnú pokaziť. A vždy si poviem, že aspoň jeden musím nechať, aby som zistila, koľko vydrží :-) Ale už som ich tuším mala v chladničke raz aj 10 dní a boli dobré. Z jednej dávky vyjde cca 11 fľaštičiek a ak je Vás doma viac "jogurtových", do týždňa ich určite popapáte.
Joj, nie až taký veľký. Proste len nie ten najmenší, čo má cca 125 ml ale väčší - teraz presne neviem objem, ale okolo 200 ml to bude.
A najsamlepšie je to, že nie je to samá chémia.
áno, normálne zatvorené fľašky podliate vodou dám do rúry. Teplom síce niektoré vrchnáčiky povolia, ale keď ich vyberiem, tak ich len znovu dotiahnem, nechám vychladnúť a šup do chladničky.
na prvý pohľad sa môže zdať, ale prepočítavala som si náklady a jedna fľaštička jogurtu mi vyšla cca 0,29 Eura, čo je podľa mňa dobrá cena