Jogurt

Autor receptu: zuzlik0402

Výhodné pri väčšej spotrebe jogurtov v rodine.

Suroviny

Postup

  1. Mlieko prevaríme a necháme ochladiť asi na 50 stupňov.
  2. Pridáme Tatra mlieko (nesladené) alebo Salko (sladené), podľa toho, či chceme mať výsledný jogurt sladký alebo nie. Alebo môžeme dať Pikao a vzniknú nám čokoládové jogurty. Nakoniec pridáme veľký biely nesladený jogurt. Ja dávam Zvolenský, mám odskúšané, že výsledný jogurt je jemnejší.
  3. Všetko metličkou dobre rozmiešame a plníme do fliaš od detskej výživy. Fľaše uložíme na pekáč, podlejeme vodou a dáme do rúry na 50 stupňov zrieť 3 hodiny. Potom rúru vypneme a jogurty v nej necháme zatvorené ešte aspoň hodinu.
  4. Z jednej dávky vyjde cca 11 jogurtov. A rada od mliekara - na novú várku jogurtov nepoužívajte Vami uvarený jogurt, aj živá kultúra v ňom môže opätovným riedením slabnúť a ďalšia várka sa Vám nemusí podariť. Vždy kúpte jeden čerstvý jogurt.