Ježky

marselina - fotkamarselina, 15. februára 2013
Ježky
Foto: marselina

... veľmi chutní a milí pichliači ...

30 ks
porcií
30 minút
príprava
15-20 minút
na 150 °C

Suroviny

1 ks
175 g
20 g
1 ks
150 g
1 bal.
70 g
2 PL




Postup

  1. 1

    Vajce, múku, cukor a maslo spracujeme na cesto. Odoberieme si z neho kúsok (na jedného ježka), zabalíme do neho jeden oriešok a vytvaruje do slzy.

  2. 2

    Takto vytvarované cesto poukladáme na plech vystlatý papierom a pečieme. Necháme vychladnúť.

  3. 3

    Telo ježkov (okrem hlavy) potrieme čokoládou polevou (čokoláda+olej) a obalíme ho v kokose. Ešte dokreslíme oči a nos čokoládou. Dobrú chuť:))

Diskusia k receptu

monnikka
to je milé, urobím pre spestrenie, možno na Veľkú noc
baka123
zlatí ježkovia, spravím mojej 3-ročnej vnučke, tá sa bude vytešovať
marselina
ďakujem vám pekne, som rada, že sa páčia:) a ten názov ježky: tak ich pomenoval môj priateľ, keď som ich prvýkrát robila, no a odvtedy ten recept tak voláme...
tothka
Veľmi milí a chutní ježkovia. Zvyknem ich plniť aj kúskami kinderčokoládok. Môj vnuk mi ich s obľubou namáča do čokolády a kokosu. Veľmi dobrý recept pre pečenie s deťmi.
medovnicek
týchto ježkov zvykne piecť moja priateľka Marienka, nie len že sú efektní, ale aj veľmi chutní:)
siskam
Jedných ježkov Jožkov už mám uložených, pridala danda3, ale tieto sú z iných surovín. Ukladám a spravím polovicu z Tvojich a polovicu z tých druhých.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia