Jesenný šalát s tofu a kapustou (fotorecept)

Autor receptu: martina34

Je vinikajúci, nechcem sa chváliť, ale určite vyskúšajte, najskôr som sa bála skombinovať to všetko, čo mi ponúkla špajza a čo treba spotrebovať, keďže sa chystám na dva dni vypadnúť z domu. Navyše je plný vitamínov akurát na posilnenie imunity v jesennom sychravom počasí.

15 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Mungo fazuľky si dáme naklíčiť asi dva dni vopred cca 2 PL suchých fazuliek. Ja dávam večer do skleneného pohára, zalejem vodou a vložím na noc do chladničky. Ráno vyberiem, dám na sitko a počas dňa 3 -4 krát prepláchnem. Ja nemám veľmi rada, keď sú klíčky veľmi dlhé, potom to chutí ako starý hrášok, radšej mám, keď sú len trochu naklíčené, vtedy chutia ako čerstvý mladý hrášok.
  2. Kapustu si nakrájame na rezance. Očistenú uhorku si nastrúhame na strúhadle, tiež aj eidam.
  3. Očistíme si papriky a nakrájame ich na pásiky.
  4. Tofu si nakrájame na kocky a pokvapkáme ho sójovou omáčkou.
  5. Tofu pridáme do šalátu, tiež aj olivy, naklíčené mungo fazuľky, nastrúhané jablko.
  6. Trochu posolíme, pridáme šalátové korenie a šťavu z polovice citróna. Dobre premiešame, aby sa chute spojili.