Jesenný šalát s tofu a kapustou (fotorecept)
Autor receptu: martina34
Je vinikajúci, nechcem sa chváliť, ale určite vyskúšajte, najskôr som sa bála skombinovať to
všetko, čo mi ponúkla špajza a čo treba spotrebovať, keďže sa chystám na dva dni
vypadnúť z domu. Navyše je plný vitamínov akurát na posilnenie imunity v jesennom
sychravom počasí.
Postup
- Mungo fazuľky si dáme naklíčiť asi dva dni vopred cca 2 PL suchých fazuliek. Ja dávam večer do skleneného pohára, zalejem vodou a vložím na noc do chladničky. Ráno vyberiem, dám na sitko a počas dňa 3 -4 krát prepláchnem. Ja nemám veľmi rada, keď sú klíčky veľmi dlhé, potom to chutí ako starý hrášok, radšej mám, keď sú len trochu naklíčené, vtedy chutia ako čerstvý mladý hrášok.
- Kapustu si nakrájame na rezance. Očistenú uhorku si nastrúhame na strúhadle, tiež aj eidam.
- Očistíme si papriky a nakrájame ich na pásiky.
- Tofu si nakrájame na kocky a pokvapkáme ho sójovou omáčkou.
- Tofu pridáme do šalátu, tiež aj olivy, naklíčené mungo fazuľky, nastrúhané jablko.
- Trochu posolíme, pridáme šalátové korenie a šťavu z polovice citróna. Dobre premiešame, aby sa chute spojili.