Jesenné špirálky sýtofarebné a chutné fotorecept
Foto: Luckaprima
Hokkaido a ďalší spôsob využitia jeho peknej oranžovej farby a gaštanovej chuti. Aj Vám chutí pečená hokkaido ako pečené gašany? Či iba mne...
porcií
príprava
na 190 °C
Postup
-
1
Do širšieho hrnca dáme trochu olivového oleja, na malé kocky nakrájané paradajky, kápiu, hokkaido, osolíme a za občasného premiešania redukujeme na kašovitú konzistenciu, v poslednej minúte pridáme na drobno nakrájaný cesnak. Necháme vychladnúť. Plát cesta rozbalíme aj s papierom na pečenie. Zmes nanesieme rovnomerne na plát, posypeme syríkmi.
-
2
Pomocou papiera na pečenie naplnené cesto zľahka zvinieme a vyklopíme na linku. Papier premiestnime na plech a krájame 2 cm hrubé slimáky, ktoré prenesieme na plech s papierom na pečenie. Špirálky sú dosť mäkké a deformujú sa, napriek tomu sa pri pečení pekne vyrovnali a upiekli sa utešené kolieska.
-
3
Pred pečením som ich natrela vajíčkom, posypala semienkami - ľanovými a tekvicovými. Piekli sa asi 20 minút pri 190 °C, 5 minút pred koncom pečenia som povrch ešte obohatila Leerdammerom a nechala zapiecť do zlatista.
Chodím na to ani neviem kde, ďakujem, no to sú tie čo ste neshihli pri tej "rannej" návšteve :) boli asi ozaj chutné lebo zmizli bleskurýchle.