Jesenné špirálky sýtofarebné a chutné fotorecept

luckaprima - fotkaluckaprima, 15. októbra 2016
Jesenné špirálky sýtofarebné a chutné (fotorecept)
Foto: Luckaprima

Hokkaido a ďalší spôsob využitia jeho peknej oranžovej farby a gaštanovej chuti. Aj Vám chutí pečená hokkaido ako pečené gašany? Či iba mne...

8
porcií
5 minút
príprava
20 minút
na 190 °C

Suroviny

1 plát hotové
4 ks
1 ks
1/4 ks
5 strúčikov
 (ľanové)
 na potretie
5 PL
3 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Do širšieho hrnca dáme trochu olivového oleja, na malé kocky nakrájané paradajky, kápiu, hokkaido, osolíme a za občasného premiešania redukujeme na kašovitú konzistenciu, v poslednej minúte pridáme na drobno nakrájaný cesnak. Necháme vychladnúť. Plát cesta rozbalíme aj s papierom na pečenie. Zmes nanesieme rovnomerne na plát, posypeme syríkmi.

    Jesenné špirálky sýtofarebné a chutné (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pomocou papiera na pečenie naplnené cesto zľahka zvinieme a vyklopíme na linku. Papier premiestnime na plech a krájame 2 cm hrubé slimáky, ktoré prenesieme na plech s papierom na pečenie. Špirálky sú dosť mäkké a deformujú sa, napriek tomu sa pri pečení pekne vyrovnali a upiekli sa utešené kolieska.

    Jesenné špirálky sýtofarebné a chutné (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pred pečením som ich natrela vajíčkom, posypala semienkami - ľanovými a tekvicovými. Piekli sa asi 20 minút pri 190 °C, 5 minút pred koncom pečenia som povrch ešte obohatila Leerdammerom a nechala zapiecť do zlatista.

Diskusia k receptu

10 komentárov k receptu

Pridaj komentár k receptu: