Jemný šťavnatý rebarborový koláč

nofretete - bez fotkynofretete, 25. mája 2010

Vyskúšala som veľa receptov z rebarbory, ale tento koláčik je pre mňa a môjho mužíčka No 1

8
porcií
20 minút
príprava
25 minút
na 180 °C

Suroviny

300 g
300 g
6 ks
2 PL
300 g
100 g
6 PL
1 ČL
60 g
30 g




Postup

  1. 1

    Žĺtka vymiešať s práškovým cukrom a olejom. Pridať polohrubú múku so sódou bicarbónou, mlieko, ušľahaný sneh z bielkov, hrozienka a nakoniec ošúpanú a nadrobno pokrájanú rebarboru.

  2. 2

    Piecť na vymastenom a múkou vysypanom plechu pri 180 °C tak, aby bol povrch zlatej farby.

  3. 3

    Po vychladnutí celý povrch koláča natrieť ľubovolným džemom. Ja používam domáci z červených rýbezlí. Nakoniec koláč pofŕkať čokoládou.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia