Vyskúšala som veľa receptov z rebarbory, ale tento koláčik je pre mňa a môjho mužíčka No 1
8
porcií
porcií
20 minút
príprava
príprava
25 minút
na 180 °C
na 180 °C
Postup
-
1
Žĺtka vymiešať s práškovým cukrom a olejom. Pridať polohrubú múku so sódou bicarbónou, mlieko, ušľahaný sneh z bielkov, hrozienka a nakoniec ošúpanú a nadrobno pokrájanú rebarboru.
- 2
Piecť na vymastenom a múkou vysypanom plechu pri 180 °C tak, aby bol povrch zlatej farby.
- 3
Po vychladnutí celý povrch koláča natrieť ľubovolným džemom. Ja používam domáci z červených rýbezlí. Nakoniec koláč pofŕkať čokoládou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu