Jemný krém zo zelenej špargle
Autor receptu: redakcia
Postup- Špargľu olúpeme, konce odrežeme, vložíme do 0,5 l mierne osolenej vody a varíme 20 minút.
- Scedíme a vývar zo špargle odložíme. Špargľu nakrájame na malé polienka a v špargľovom vývare ešte povaríme 8 až 10 minút, potom ju rozmixujeme.
- Do polievky pridáme mlieko a necháme zovrieť. Polievku zahustíme svetlou zápražkou, ktorú pripravíme z masla a hladkej múky.
- Vmiešame smotanu a prevaríme. Osolíme, okoreníme, osladíme a ochutíme muškátovým orieškom.
- Rožky nakrájame na menšie kocky a nasucho opečieme v rozohriatej rúre. Polievku rozdelíme do tanierov, posypeme pažítkou a pridáme kocky z rožkov.
|