Jemný krém zo zelenej špargle

Autor receptu: redakcia

30 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Špargľu olúpeme, konce odrežeme, vložíme do 0,5 l mierne osolenej vody a varíme 20 minút.
  2. Scedíme a vývar zo špargle odložíme. Špargľu nakrájame na malé polienka a v špargľovom vývare ešte povaríme 8 až 10 minút, potom ju rozmixujeme.
  3. Do polievky pridáme mlieko a necháme zovrieť. Polievku zahustíme svetlou zápražkou, ktorú pripravíme z masla a hladkej múky.
  4. Vmiešame smotanu a prevaríme. Osolíme, okoreníme, osladíme a ochutíme muškátovým orieškom.
  5. Rožky nakrájame na menšie kocky a nasucho opečieme v rozohriatej rúre. Polievku rozdelíme do tanierov, posypeme pažítkou a pridáme kocky z rožkov.