Jemný koláčik z pudingového prášku

cesminaz - fotkacesminaz, 9. septembra 2013
Jemný koláčik z pudingového prášku
Foto: cesminaz

Tento super koláčik som našla nedávno na stránke "gute kuchen" a robila som ho už zopárkrát.Zaujal ma tým,že do jeho cesta vôbec nejde múka...cesto Zobraziť celý popisTento super koláčik som našla nedávno na stránke "gute kuchen" a robila som ho už zopárkrát.Zaujal ma tým,že do jeho cesta vôbec nejde múka...cesto sa skladá len z pudingového prášku :-) vyskúšala som a je naozaj skvelý!! Lahučký ako vánok,cesto jemné a velmi chutné ;-) ..proste perfektný a ľahký ako facka ;-DD

10 minút
príprava
20-25 minút
na 170 °C

Suroviny

4 ks
4 ks
1 dl
1 dl
2 ČL




Postup

  1. 1

    Postup je taký jednoduchý,že ho ani fotit netrebalo a zvládne ho aj dieta ;-D

  2. 2

    Najprv si pripravíme 4 pudingové prášky,mali by byť rovnaké.Vysypeme ich do misky,pridáme 2kl PDP,dobre premiešame a dáme bokom.Môžte dať kludne aj 2-2 iné pudingy ,ako ja :-) bude to mat dvojakú chut,ale vtedy musíte pudingy a PDP rozdelit.A takisto aj cesto..bud zamiešate 2-2 vajcia zvlášt,alebo cesto zo 4och vajec rozdelite potom na polovicu.

  3. 3

    Celé vajíčka s cukrom vyšlaháme dobre do penista.Ked to máme,šlaháme dalej a potrochy k tomu prilievame olej.A teraz už len vmiešame do toho už pripravený pudingový prášok zmiešaný s PDP.Vlejeme do menšieho pekáča vytreteho maslom,alebo plechu a pečieme 20-25minut na 170°C.Ja som piekla v takejto hlbokej chlebíkovej forme,pieklo sa mi 25 minut.Možno na tenšom plechu sa bude piect menej,treba kontrolovať.

    Jemný koláčik z pudingového prášku - obrázok 3
  4. 4

    Po 25 minutach bol takto krásne nakysnutý a upečený ;-DD

    Jemný koláčik z pudingového prášku - obrázok 4
  5. 5

    Pudingové prášky môžete zakaždým striedať a rodinku prekvapiť znova a znova "iným" koláčikom ;-))

    Jemný koláčik z pudingového prášku - obrázok 5

Diskusia k receptu

paeva
kedysi som taký piekavala, vďaka za pripomenutie
fazulka
Z podobného receptu som piekla bábovku, ale pudingové prášky boli tri a každý inej farby.
tinca
@cesminaz jednoduchý koláčik a tiež ma napadlo ako @fazulka že by som urobila bábovku 2 farieb. Ukladám do KK:)
rea1
mne sa tá @fazulkina bábovka akosi nepodarila, tak som sa viac nepokúšala. ale nedá mi, skúsim teraz tento tvoj recept. keď tie fotky sú také lákavé. :-))
cesminaz
@paeva :-) @modrykamen :-)) skusku urcite neolutujes,je to dobra rychlovka @fazulka ja poznam len tento recept,a sem idu 4 pudingy-ktovie,mozno na kazde vajicko 1 puding ;-) a co sa tyka farby a chuti ci uz kolacika,alebo babovky,to uz kazdy rozhodne sam ake ma rad :-)
cesminaz
@tinca pravdaze mozes spravit aj krasnu farebnu babovku ;-) @rea1 :-) budem rada ak skusis,urcite neolutujes,v tomto recepte nemas co pokazit,takze sa ti musi vydarit :-))) dakujem za komentik a daj potom vediet ako sa ti podarila :-)
medovnicek
@Cezminaz pripomenula si mi moju mladosť, mamka vtedy túto bábovku často piekla, aj mám niekde odložený recept - ona ju piekla z pudingov tuším Amyl sa volali:)
monnikka
ja robievam z pudingových práškov vatové rezy, tak aj toto bude asi jemné ako vata
daguska
Urcite je to jemnucky a chutnucky kolacik. Vyskusam.
eviana
Krásny koláčik... ešte tak do neho pridať nastrúhanú citrónovú kôru a aj trošku citrónovej šťavy... mňam. Robievali sme kedysi bábovku z pudingov, tiež mi to vrátilo zopár spomienok... a ja zvyknem k múke pridať aj pudingový prášok do biskvitov, sú potom naozaj ľahučké ako pierko... máš môj obdiv... krása, tlieskam :)
smejkad
velmi vela, @kredenc , ale ty si urcite dobra dusa a zivis sa predajom predrazenych a zarucene ucinnych a neskodnych piluliek na chudnutie
1x ilusa
hannah22
robievam s kakaovým pudingom ten nalejem na dno formy a navrch vanilkový alebo kokosový puding... ozaj ako vatový... :))
1x ojv
jozka2
myslim si,ze to je nieco pre ciliatikov bez muky
cesminaz
Dakujem vam vsetkym velmi pekne za vase mile komentare :-) @kredenc :-) neviem..ale mohol si nam to hned aj prezradit ;-)
1x ilusa
tinka1977
Hľadala som receptík pre synovu spolužiačku, ktorá je celiatička, tak veľmi krásne ďakujem :) Ale zajtra ho pečiem aj ja, lebo sa mi náramne páči, že je taký jednoduchý :) Ukladám do KK :)
cesminaz
@tinka1977 som rada,ze ti recept prisiel vhod :-) a ze spoluziacke urobil radost.Je velmi jednoduchy a variabilny co sa tyka chuti pudingu.
tinka1977
@cesminaz , naozaj bol výborný. Ja som ho hneď na druhý deň vyskúšala. Mala som doma banánové a jahodové pudingy. Dala som dva a dva s tým, že do banánových som primiešala 1 PL kakaa a bol fantastický :)
22759_1376754998 - profilový obrázok
ojv
ojv
Dnes som spravila tento recept s hednym vajickom. Vysledok je fantasticke a velmi nam chutil. Uz sa tesim ho spravit s rozlicnych pudingov. Dakujeme za recept.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia