Jemný jahodový koláč

akoprislo - bez fotkyakoprislo, 26. júna 2016
Jemný jahodový koláč
Foto: akoprislo
30 minút
príprava
20-25 minút
na 200 °C

Suroviny

3/4 šálky
3/4 šálky
1/4 šálky
2-3 ks
1 bal
1/3 šálky
2/3 šálky
450 g
2 štvorčeky
1 kelímok
2 kelímky
 na posypanie
1 bal
4 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Vločky s kokosom rozmixujeme na múčku a zmiešame s roztopeným maslom, vajíčkami, mliekom, PDP a cukrom. Cesto by malo byť trochu redšie, preto podľa potreby pridávame mlieko alebo múku. Pečieme na menšom plechu asi 20-25 minút do zlatista.

  2. 2

    Medzitým postrúhame čokoládu a pokrájame očistené jahody na menšie kocky.

  3. 3

    Po vybratí z rúry cesto posypeme čokoládou, rozotrieme ju na tenkú vrstvu a rovnomerne rozložíme jahody. Môžeme poliať šťavou, ktorú pustili jahody. Necháme vychladnúť.

  4. 4

    V miske si zmiešame jogurt so smotanami a vanilkovým cukrom. Miesto jednej smotany môžeme použiť vyšľahanú šľahačku (250 ml), v takom prípade ale musíme primiešať aj stužovač. Týmto potrieme vychladnutý koláč. Posypeme strúhaným kokosom a necháme aspoň hodinu stuhnúť v chladničke.

Diskusia k receptu

2 komentáre k receptu

Pridaj komentár k receptu: