Foto: akoprislo
príprava
na 200 °C
Suroviny
3/4 šálky |
|
3/4 šálky |
|
1/4 šálky |
|
2-3 ks |
|
1 bal |
|
1/3 šálky |
|
2/3 šálky |
|
450 g |
|
2 štvorčeky |
|
1 kelímok |
|
2 kelímky |
|
na posypanie |
|
1 bal |
|
4 PL |
|
Postup
-
1
Vločky s kokosom rozmixujeme na múčku a zmiešame s roztopeným maslom, vajíčkami, mliekom, PDP a cukrom. Cesto by malo byť trochu redšie, preto podľa potreby pridávame mlieko alebo múku. Pečieme na menšom plechu asi 20-25 minút do zlatista.
- 2
Medzitým postrúhame čokoládu a pokrájame očistené jahody na menšie kocky.
- 3
Po vybratí z rúry cesto posypeme čokoládou, rozotrieme ju na tenkú vrstvu a rovnomerne rozložíme jahody. Môžeme poliať šťavou, ktorú pustili jahody. Necháme vychladnúť.
- 4
V miske si zmiešame jogurt so smotanami a vanilkovým cukrom. Miesto jednej smotany môžeme použiť vyšľahanú šľahačku (250 ml), v takom prípade ale musíme primiešať aj stužovač. Týmto potrieme vychladnutý koláč. Posypeme strúhaným kokosom a necháme aspoň hodinu stuhnúť v chladničke.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu