Jemný jahodový koláč

Autor receptu: akoprislo

30 minút
príprava
20-25 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Vločky s kokosom rozmixujeme na múčku a zmiešame s roztopeným maslom, vajíčkami, mliekom, PDP a cukrom. Cesto by malo byť trochu redšie, preto podľa potreby pridávame mlieko alebo múku. Pečieme na menšom plechu asi 20-25 minút do zlatista.
  2. Medzitým postrúhame čokoládu a pokrájame očistené jahody na menšie kocky.
  3. Po vybratí z rúry cesto posypeme čokoládou, rozotrieme ju na tenkú vrstvu a rovnomerne rozložíme jahody. Môžeme poliať šťavou, ktorú pustili jahody. Necháme vychladnúť.
  4. V miske si zmiešame jogurt so smotanami a vanilkovým cukrom. Miesto jednej smotany môžeme použiť vyšľahanú šľahačku (250 ml), v takom prípade ale musíme primiešať aj stužovač. Týmto potrieme vychladnutý koláč. Posypeme strúhaným kokosom a necháme aspoň hodinu stuhnúť v chladničke.