Jemné ružové rezy fotorecept

ancicka - fotkaancicka, 28. decembra 2013
Jemné ružové rezy (fotorecept)
Foto: ancicka

Malo ktoré rezy sú tak fantastický jemné a chutné ako tieto. Kľudne by mohli mať aj názov "nebíčko v papuľke", lebo po prvom súste sa vám rozplývajú na jazyku. No asi darmo budem tu písať hocijaké ódy. No vyskúšajte a potom každý zhodnotí, až po ochutnaní.

36
porcií
50 minút
príprava
10-12 minút
na 180-200 °C

Suroviny

4 ks
5 PL
2 ks
1/2 bal.
Plnka:
1/2 l
2 bal.
1 ks
250 g
200 g
1 PL
7 dl
podľa chutí
 veľké
fondan:
1/2 kg
1,5 dl
 pár kvapiek
podľa chutí
 pár kvapiek

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Vyšľahám si bielky, pridám cukor a vyšľahám do tuhá. Ked je sneh dobré vyšľahaný,

    Jemné ružové rezy (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    tak pridám žltky a zašľahám.

    Jemné ružové rezy (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Potom puding s kypriacim praškom a zľahka premiešam.

    Jemné ružové rezy (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Vylejem na plech a upečiem.

    Jemné ružové rezy (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Plnku si uvarím s mlieka,zlatého klasu a vanilkového cukru.

    Jemné ružové rezy (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    ked je puding uvarený,tak do horúceho pridám za 1 pl masla a miešam,kým sa nerozpustí.Potom za občasného miešania nechám vychladiť.

    Jemné ružové rezy (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Kompot si scedím,

    Jemné ružové rezy (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    do sirupu pridám podľa chutí rum a polejem piškotu so sirupom.Sirup by mal vyjsť aj na namačanie piškoty.

    Jemné ružové rezy (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Jahody rozmixujem a potriem na piškotu.

    Jemné ružové rezy (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    maslo vyšľahám s cukrom do peny,

    Jemné ružové rezy (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    po častiach pridám vychladnutí krém a vyšľahám.

    Jemné ružové rezy (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    Do sirupu som pridala rumu a v ňom som mačala piškoty.

    Jemné ružové rezy (fotorecept) - obrázok 12
  13. 13

    Polovicu plnky natriem na koláč.Piškoty mačané v sirupe ukladám husto na celý koláč.Potom na piškoty rozotriem ostatok plnky a nechám v chlade stuhnúť.

    Jemné ružové rezy (fotorecept) - obrázok 13
  14. 14

    Potom po stuhnutí som urobila túto fondanovú polevu:http://varecha.pravda.sk/recepty/fondanova-poleva-fotorecept/46893-recept.html.Môže aj tak,že si iba vymiešam práškový cukor s citronou a pár klapkami oleja cukrovu polevu.Vylejem na koláč a nechám stuhnúť.

    Jemné ružové rezy (fotorecept) - obrázok 14
  15. 15

    Potom pokrajam.

    Jemné ružové rezy (fotorecept) - obrázok 15
  16. 16

    Dobrú chuť.

    Jemné ružové rezy (fotorecept) - obrázok 16
Recept je zaradený do kategórií:
Múčne jedlá, Slovenská kuchyňa, Dezerty, Na sladko, Zákusky, Pečené, Varené

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu