Foto: ancicka
Malo ktoré rezy sú tak fantastický jemné a chutné ako tieto. Kľudne by mohli mať aj názov "nebíčko v papuľke", lebo po prvom súste Zobraziť celý popisMalo ktoré rezy sú tak fantastický jemné a chutné ako tieto. Kľudne by mohli mať aj názov "nebíčko v papuľke", lebo po prvom súste sa vám rozplývajú na jazyku. No asi darmo budem tu písať hocijaké ódy. No vyskúšajte a potom každý zhodnotí, až po ochutnaní.
porcií
príprava
na 180-200 °C
Suroviny
4 ks |
|
5 PL |
|
2 ks |
|
1/2 bal. |
|
Plnka: | |
1/2 l |
|
2 bal. |
|
1 ks |
|
250 g |
|
200 g |
|
1 PL |
|
7 dl |
|
podľa chutí |
|
veľké |
|
fondan: | |
1/2 kg |
|
1,5 dl |
|
pár kvapiek |
|
podľa chutí |
|
pár kvapiek |
|
Postup
-
1
Vyšľahám si bielky, pridám cukor a vyšľahám do tuhá. Ked je sneh dobré vyšľahaný,
-
2
tak pridám žltky a zašľahám.
-
3
Potom puding s kypriacim praškom a zľahka premiešam.
-
4
Vylejem na plech a upečiem.
-
5
Plnku si uvarím s mlieka,zlatého klasu a vanilkového cukru.
-
6
ked je puding uvarený,tak do horúceho pridám za 1 pl masla a miešam,kým sa nerozpustí.Potom za občasného miešania nechám vychladiť.
-
7
Kompot si scedím,
-
8
do sirupu pridám podľa chutí rum a polejem piškotu so sirupom.Sirup by mal vyjsť aj na namačanie piškoty.
-
9
Jahody rozmixujem a potriem na piškotu.
-
10
maslo vyšľahám s cukrom do peny,
-
11
po častiach pridám vychladnutí krém a vyšľahám.
-
12
Do sirupu som pridala rumu a v ňom som mačala piškoty.
-
13
Polovicu plnky natriem na koláč.Piškoty mačané v sirupe ukladám husto na celý koláč.Potom na piškoty rozotriem ostatok plnky a nechám v chlade stuhnúť.
-
14
Potom po stuhnutí som urobila túto fondanovú polevu:http://varecha.pravda.sk/recepty/fondanova-poleva-fotorecept/46893-recept.html.Môže aj tak,že si iba vymiešam práškový cukor s citronou a pár klapkami oleja cukrovu polevu.Vylejem na koláč a nechám stuhnúť.
-
15
Potom pokrajam.
-
16
Dobrú chuť.
Diskusia k receptu