Jemné ružové rezy (fotorecept)
Autor receptu: ancicka
Malo ktoré rezy sú tak fantastický jemné a chutné ako tieto. Kľudne by mohli mať aj názov "nebíčko v papuľke", lebo po prvom súste sa vám rozplývajú na jazyku. No asi darmo budem tu písať hocijaké ódy. No vyskúšajte a potom každý zhodnotí, až po ochutnaní.
36 porcií |
50 minút príprava |
10-12 minút na 180-200 °C |
Postup
- Vyšľahám si bielky, pridám cukor a vyšľahám do tuhá. Ked je sneh dobré vyšľahaný,
- tak pridám žltky a zašľahám.
- Potom puding s kypriacim praškom a zľahka premiešam.
- Vylejem na plech a upečiem.
- Plnku si uvarím s mlieka,zlatého klasu a vanilkového cukru.
- ked je puding uvarený,tak do horúceho pridám za 1 pl masla a miešam,kým sa nerozpustí.Potom za občasného miešania nechám vychladiť.
- Kompot si scedím,
- do sirupu pridám podľa chutí rum a polejem piškotu so sirupom.Sirup by mal vyjsť aj na namačanie piškoty.
- Jahody rozmixujem a potriem na piškotu.
- maslo vyšľahám s cukrom do peny,
- po častiach pridám vychladnutí krém a vyšľahám.
- Do sirupu som pridala rumu a v ňom som mačala piškoty.
- Polovicu plnky natriem na koláč.Piškoty mačané v sirupe ukladám husto na celý koláč.Potom na piškoty rozotriem ostatok plnky a nechám v chlade stuhnúť.
- Potom po stuhnutí som urobila túto fondanovú polevu:http://varecha.pravda.sk/recepty/fondanova-poleva-fotorecept/46893-recept.html.Môže aj tak,že si iba vymiešam práškový cukor s citronou a pár klapkami oleja cukrovu polevu.Vylejem na koláč a nechám stuhnúť.
- Potom pokrajam.
- Dobrú chuť.