Jemné ružové rezy (fotorecept)

Autor receptu: ancicka

Malo ktoré rezy sú tak fantastický jemné a chutné ako tieto. Kľudne by mohli mať aj názov "nebíčko v papuľke", lebo po prvom súste sa vám rozplývajú na jazyku. No asi darmo budem tu písať hocijaké ódy. No vyskúšajte a potom každý zhodnotí, až po ochutnaní.

36
porcií
50 minút
príprava
10-12 minút
na 180-200 °C

Postup

  1. Vyšľahám si bielky, pridám cukor a vyšľahám do tuhá. Ked je sneh dobré vyšľahaný,
  2. tak pridám žltky a zašľahám.
  3. Potom puding s kypriacim praškom a zľahka premiešam.
  4. Vylejem na plech a upečiem.
  5. Plnku si uvarím s mlieka,zlatého klasu a vanilkového cukru.
  6. ked je puding uvarený,tak do horúceho pridám za 1 pl masla a miešam,kým sa nerozpustí.Potom za občasného miešania nechám vychladiť.
  7. Kompot si scedím,
  8. do sirupu pridám podľa chutí rum a polejem piškotu so sirupom.Sirup by mal vyjsť aj na namačanie piškoty.
  9. Jahody rozmixujem a potriem na piškotu.
  10. maslo vyšľahám s cukrom do peny,
  11. po častiach pridám vychladnutí krém a vyšľahám.
  12. Do sirupu som pridala rumu a v ňom som mačala piškoty.
  13. Polovicu plnky natriem na koláč.Piškoty mačané v sirupe ukladám husto na celý koláč.Potom na piškoty rozotriem ostatok plnky a nechám v chlade stuhnúť.
  14. Potom po stuhnutí som urobila túto fondanovú polevu:http://varecha.pravda.sk/recepty/fondanova-poleva-fotorecept/46893-recept.html.Môže aj tak,že si iba vymiešam práškový cukor s citronou a pár klapkami oleja cukrovu polevu.Vylejem na koláč a nechám stuhnúť.
  15. Potom pokrajam.
  16. Dobrú chuť.