Jemne pikantné hovädzie kúsky
Autor receptu: marienkat
Tento recept je špecialita mojho milujúceho manžela.
6-8 porcií |
30 minút príprava |
120 minút tepelná úprava |
Postup
- Mäso nakrájame na jemné prúžky. Cibuľu nakrájame na drobné kúsky. Mrkvu si pokrájame na jemne prúžky.
- Na rozpálenom olivovom oleji opražíme nakrájanú cibuľu. Potom si ju odložíme do pripravenej misky nabok a v tej istej panvici opražíme kúsky mäsa asi 5 minút. Potom pridáme cibuľu, mrkvu, sójovú omáčku a koreniny. Všetko premiešame a zakryjeme pokrievkou. Keď mäso pustí šťavu, pridáme kečup, potom premiešame a po piatich minútach dolejeme asi pohár vody tak aby voda zakryla mäso.
- Dusíme asi hodinu až dve, kým mäso nezmäkne a voda sa neodparí, tak aby zmes nebola po dodusení príliš vodová. Každých 15 minút premiešame a ak je málo vody, tak dolejeme.