Jemne pikantné hovädzie kúsky

Autor receptu: marienkat

Tento recept je špecialita mojho milujúceho manžela.

6-8
porcií
30 minút
príprava
120 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Mäso nakrájame na jemné prúžky. Cibuľu nakrájame na drobné kúsky. Mrkvu si pokrájame na jemne prúžky.
  2. Na rozpálenom olivovom oleji opražíme nakrájanú cibuľu. Potom si ju odložíme do pripravenej misky nabok a v tej istej panvici opražíme kúsky mäsa asi 5 minút. Potom pridáme cibuľu, mrkvu, sójovú omáčku a koreniny. Všetko premiešame a zakryjeme pokrievkou. Keď mäso pustí šťavu, pridáme kečup, potom premiešame a po piatich minútach dolejeme asi pohár vody tak aby voda zakryla mäso.
  3. Dusíme asi hodinu až dve, kým mäso nezmäkne a voda sa neodparí, tak aby zmes nebola po dodusení príliš vodová. Každých 15 minút premiešame a ak je málo vody, tak dolejeme.