Jemné makové kolieska (fotorecept)
Autor receptu: ancicka
Trvanlivé pečivo.
30 porcií |
10min.+ 1 hod. minút príprava |
8-10 minút na 160 °C |
Postup- Pripravíme si potrebné suroviny a v miske zhnetieme.
- ked je cesto spojené,tak ho ešte na pomúčenej doske dobré vypracujeme.Zabalíme do mikrotenového vrecka a necháme aspoň 1 hod v chlade.
- Rúru si vyhrejeme a zatiaľ si cesto rozvaľkáme na hrúbku 3 mm.Povykrájame kolieska,do páru tak, že v párnom koliesku vykrojíme malinké koliesko.
- a poukladáme na plech a upečieme.Pri pečení dávame sakramenský pozor ,aby sa mespekli.Oni sú Dosť dlho akoby" nič"a zrazu začnú hnednúť.Ako náhle hnednú ,tak ich treba vybrať a dať z plechu dole.
- Vychladnuté kolieska spájame džemom a nakoniec jemne posypeme pr.cukrom.
|