Jemné makové kolieska (fotorecept)

Autor receptu: ancicka

Trvanlivé pečivo.

30
porcií
10min.+ 1 hod. minút
príprava
8-10 minút
na 160 °C

Suroviny

Postup

  1. Pripravíme si potrebné suroviny a v miske zhnetieme.
  2. ked je cesto spojené,tak ho ešte na pomúčenej doske dobré vypracujeme.Zabalíme do mikrotenového vrecka a necháme aspoň 1 hod v chlade.
  3. Rúru si vyhrejeme a zatiaľ si cesto rozvaľkáme na hrúbku 3 mm.Povykrájame kolieska,do páru tak, že v párnom koliesku vykrojíme malinké koliesko.
  4. a poukladáme na plech a upečieme.Pri pečení dávame sakramenský pozor ,aby sa mespekli.Oni sú Dosť dlho akoby" nič"a zrazu začnú hnednúť.Ako náhle hnednú ,tak ich treba vybrať a dať z plechu dole.
  5. Vychladnuté kolieska spájame džemom a nakoniec jemne posypeme pr.cukrom.