Foto: snezienka11
Ak hladáte recept na výborné linecké koláčiky, tak siahnite po tomto recepte! Minulý rok som dostala recept na linecke a boli tvrdé ako Zobraziť celý popisAk hladáte recept na výborné linecké koláčiky, tak siahnite po tomto recepte! Minulý rok som dostala recept na linecke a boli tvrdé ako štolverka...neviem prečo. Ale tieto koláčiky sa oplatí určite spraviť . :) Treba ich uschovať a za pár dní sa rozplývajú v ústach. :) P.S Tento receptík sa ľahko zapamätá, kvôli hmotnostiam 3,2,1. :)
príprava
na 180-200 °C
Postup
-
1
Všetky uvedené suroviny dáme do misky a vypracujeme tuhé cesto.
- 2
Keď je hotové, zabalíme do potravinárskej fólie a dáme cez noc do chladničky. Potom cesto vyberieme a na pomúčenej doske ho vyvaľkáme na hrúbku 3-5 mm. Vykrajujem rôzne tvary a uložíme ich na suchý plech a pečieme 5 až 7 minút.
- 3
Keď sú upečené zlepujeme ich lekvárom a nakoniec posypeme cukrom. :) Dobrú chuť:)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Neviem čo som spravila zle, ale tento rok mám tvrdé linecké koláčiky. (Mačie oči, Ilské tortičky, strojčekové). Pečiem ich už roky podľa tých istých receptov. Poraďte.....
skús pridať lyžičku kyslej smotany alebo smotanového jogurtu-aby sa ti to dobre spojilo..
Podľa tvojho rp večer spravím cesto, zajtra upečiem.
nevzdávaj sa..vyššie som poradila-ak cesto nejde spojiť-môžeš pridať lyžičku jogurtu abo kyslej smotany..na lineckých niet čo pokaziť..
Ahoj.
Cesto bude tvrdé od stuhnutého tuku.
Musíš ho nechať trochu aklimatizovať sa k
izbovej teplote.Trochu ho môžeš pomačkať aj rukami, aby sa zvláčnilo ..no nie dlho,lebo potom sa pri vaľkaní bude moc lepiť.
Keby si to akože nevystihla a cesto sa ti bude pri valkaní lepiť,tak si ho zakry papierom k pečeniu a tak ho potom vyvaľkaj.Pekné Vianoce a nech sa ti koláče vydaria na jednotku.
No neviem či do lineckého cesta ocot..... , do lístkového sa dava určite.