Jogurtová bábovka
Jogurtová bábovka

Jemná jogurtová bábovka

janikbj - fotkajanikbj, 3. júna 2018
Jemná jogurtová bábovka
Foto: janikbj
10 minút
príprava
30 minút
na 160 °C

Suroviny

200 g
100 g
290 g (biely alebo ovocný smotanový)
100 ml (alebo rozpustené maslo)
1 bal.
2 ks
 (alebo ovocie - maliny, jahody a pod.)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Vajíčka si vyšľaháme s práškovým cukrom, postupne pridáme jogurty (kľudne použite ovocné aké máte doma a treba spotrebovať. ja som dala jeden biely a jeden višňový, jeden kelímok mal 145 g), olej alebo maslo, múku zmiešanú s práškom do pečiva a ovocie alebo citrónovú šťavu.

  2. 2

    Bábovku pečieme pomaly vo vymastenej a múkou vysypanej forme na 160 stupňov 30-40 min. Tento rozpis je na menšiu bábovkovú formu, ale ľahko sa dá prispôsobiť aj na väčšiu.

    Jemná jogurtová bábovka - obrázok 2

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Vyskusala som tuto babovku. Je velmi dobra. Zial mam len väcsiu formu a mnozstvo som ponechala ako je v recepte. Tak je nizsia. Na zuzitkovanie nedojedenych joghurtov ako stvorena. Dakujem