Jemná jogurtová bábovka
Foto: janikbj
10 minút
príprava
príprava
30 minút
na 160 °C
na 160 °C
Suroviny
200 g |
|
100 g |
|
290 g (biely alebo ovocný smotanový) |
|
100 ml (alebo rozpustené maslo) |
|
1 bal. |
|
2 ks |
|
(alebo ovocie - maliny, jahody a pod.) |
|
Postup
-
1
Vajíčka si vyšľaháme s práškovým cukrom, postupne pridáme jogurty (kľudne použite ovocné aké máte doma a treba spotrebovať. ja som dala jeden biely a jeden višňový, jeden kelímok mal 145 g), olej alebo maslo, múku zmiešanú s práškom do pečiva a ovocie alebo citrónovú šťavu.
- 2
Bábovku pečieme pomaly vo vymastenej a múkou vysypanej forme na 160 stupňov 30-40 min. Tento rozpis je na menšiu bábovkovú formu, ale ľahko sa dá prispôsobiť aj na väčšiu.
- 2
Ide o 2 vajcia, k chybe došlo pri redakčnej úprave receptu, už je to v poriadku. Ospravedlňujeme sa.
dakujem
ďakujem za vyskúšanie, som rada, že sa recept hodil. vyššia/nižšia, to sú len "kozmetické" chybičky, hlavne, že chutilo :)
ďakujem všetkým za milé reakcie, verím, že sa recept tiež niekomu zíde :)
dnes aj na 4. den je stale velmi dobra, vobec nie sucha a uchovala si svoju chut a sviezost. 1/2 som zamrazila. Pridam komentar aj po rozmrazeni. Prajem pekn den.
tak to je paráda, že máme i také info, lebo ja sa priznám, že za dva dni som ju zjedla sama skoro celú a posledný kúsok, čo som dobrosrdečne odložila pre muža som na tretí deň dojedla i tak ja :D a už uvažujem, že si zajtra upečiem zas :D
@Lubkabubka , ja ďakujem za vyskúšanie a milú správu. som veľmi rada, že chutilo :)
@Martamm , verím, že bude chutiť i táto :)