Jogurtová bábovka
Jogurtová bábovka

Jemná jogurtová bábovka

janikbj - fotkajanikbj, 3. júna 2018
Jemná jogurtová bábovka
Foto: janikbj
10 minút
príprava
30 minút
na 160 °C

Suroviny

200 g
100 g
290 g (biely alebo ovocný smotanový)
100 ml (alebo rozpustené maslo)
1 bal.
2 ks
 (alebo ovocie - maliny, jahody a pod.)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Vajíčka si vyšľaháme s práškovým cukrom, postupne pridáme jogurty (kľudne použite ovocné aké máte doma a treba spotrebovať. ja som dala jeden biely a jeden višňový, jeden kelímok mal 145 g), olej alebo maslo, múku zmiešanú s práškom do pečiva a ovocie alebo citrónovú šťavu.

  2. 2

    Bábovku pečieme pomaly vo vymastenej a múkou vysypanej forme na 160 stupňov 30-40 min. Tento rozpis je na menšiu bábovkovú formu, ale ľahko sa dá prispôsobiť aj na väčšiu.

    Jemná jogurtová bábovka - obrázok 2

Diskusia k receptu

zolik
Prosim Ta, kolko je tych vajec? V recepte je uvedene 2 baliky. Dakujem
redakcia
@Zolik (3.6.2018 14:01)

Ide o 2 vajcia, k chybe došlo pri redakčnej úprave receptu, už je to v poriadku. Ospravedlňujeme sa.
zolik
Vyskusala som tuto babovku. Je velmi dobra. Zial mam len väcsiu formu a mnozstvo som ponechala ako je v recepte. Tak je nizsia. Na zuzitkovanie nedojedenych joghurtov ako stvorena. Dakujem


janikbj
@Zolik (4.6.2018 17:19)

ďakujem za vyskúšanie, som rada, že sa recept hodil. vyššia/nižšia, to sú len "kozmetické" chybičky, hlavne, že chutilo :)

ďakujem všetkým za milé reakcie, verím, že sa recept tiež niekomu zíde :)
1x zolik
martamm
Urcite ju upeciem, mala som podobny recept, skusim aj tento :)))))))
zolik
Este by som chcela k tejto babovke dodat, ze:
dnes aj na 4. den je stale velmi dobra, vobec nie sucha a uchovala si svoju chut a sviezost. 1/2 som zamrazila. Pridam komentar aj po rozmrazeni. Prajem pekn den.
lubkabubka
Včera som robila mafinky z tohto cesta, ako jogurt som použila Monte a klasický čokoládový jogurt. Do vnútra som polámala mliečnu čokoládu. Mafinky sú vláčne, šťavnaté, chuťovo výborné. Ďakujem pekne za recept.
janikbj
@Zolik (7.6.2018 12:44)

tak to je paráda, že máme i také info, lebo ja sa priznám, že za dva dni som ju zjedla sama skoro celú a posledný kúsok, čo som dobrosrdečne odložila pre muža som na tretí deň dojedla i tak ja :D a už uvažujem, že si zajtra upečiem zas :D

@Lubkabubka , ja ďakujem za vyskúšanie a milú správu. som veľmi rada, že chutilo :)

@Martamm , verím, že bude chutiť i táto :)