Jelenie rezne na šampiňónoch

Autor receptu: redakcia

4
porcie
20 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Z vykosteného, odblaneného, umytého a osušeného jelenieho (danielieho) stehna naprieč vláknami nakrájame rezne. Tie zľahka naklepeme, osolíme, okoreníme a rýchlo opečieme na rozohriatom oleji z obidvoch strán. V oleji po opekaní rozpustíme maslo, speníme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme na tenké plátky nakrájané šampiňóny a spolu podusíme.
  2. Zmes zalejeme smotanou, pridáme múčne maslo, spolu krátko povaríme a dochutíme podľa potreby soľou a korením. Pri podávaní rezne podlejeme omáčkou so šampiňónmi a ozdobíme kolieskom citróna s brusnicami.
  3. Vhodné prílohy sú zemiakové krokety, rôzne upravené zemiaky alebo dusená ryža.