Hroznový dezert
Hroznový dezert

Jednoduchý vegánsky hroznový dezert len z dvoch surovín videorecept

lukas1983 - fotkalukas1983, 18. apríla 2021
Jednoduchý vegánsky hroznový dezert len z dvoch surovín (videorecept)
Foto: lukas1983
7
porcií
45 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Videopostup

Suroviny

500 ml
80 g
štipka (nemusí byť)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Ako prvé si odšťavíme cca 1 kg hrozna. Potrebujeme 500 ml šťavy (môžeme použiť aj hroznový džús).

  2. 2

    Šťavu rozdelíme na polovice. Jednu polovicu nalejeme do hrnca, do druhej polovice šťavy pridáme 80 g kukuričného škrobu a poriadne premiešame.

  3. 3

    Šťavu v hrnci zohrejeme, pridáme fialovú potravinársku farbu (nemusí byť) a druhú časť šťavy zmiešanej s kukuričným škrobom. Za stáleho miešania privedieme k varu, trošku povaríme a odstavíme.

  4. 4

    Zmes nalejeme do formy ľubovoľného tvaru alebo pohára a dáme do chladničky na minimálne 30 minút.

  5. 5

    Odporúčam servírovať s rozdrvenými karamelovými sušienkami (Lotus Biscoff), omáčkou zo slaného karamelu a karamelizovanými vlašskými orechmi. Prajem dobrú chuť :-)

Diskusia k receptu