Jednoduchý, rýchly a šťavnatý jablkový koláčik fotorecept
Foto: sonulienka
Dostali sme od priateľov jabĺčka. Upiekla som k nedeľnej kávičke rýchly jablkový koláčik.
príprava
na 190 °C
Suroviny
Cesto: | |
130 g |
|
200 ml |
|
4 ks |
|
2 ČL |
|
200 g |
|
3 ks |
|
1 1/2 ČL |
|
Na vymastenie formy: | |
|
|
Sirup: | |
3 PL |
|
3 PL |
|
100 ml |
|
Postup
-
1
Tu sú suroviny, síce vajcia a jablká nie sú všetky tak ako píšem v rozpise.
-
2
Múku preosejeme, pridáme do nej cukor a prášok do pečiva premiešame. Pridáme vajcia a olej. Dobre rozšľaháme na jemné cesto. Jablká ošúpeme, vykrojíme jadrá a nakrájame ich na malé kocky. Pridáme do cesta a nakoniec pridáme škoricu.
-
3
Dobre rozmiešame.
-
4
Formu (priemer 18 cm) vytrieme maslom a dáme papier na pečenie aj na boky a vylejeme do nej cesto. Pečieme v predhriatej rúre na 190 stupňov asi 30-35 minút. Každá si svoju rúru poznáte a radšej vyskúšajte špajdľou, či je cesto dobre upečené.
-
5
Pokiaľ sa koláč pečie, urobíme sirup. Do rajničky dáme pustiť maslo, prilejeme mlieko a cukor. Miešame pokiaľ sa cukor nerozpustí.
-
6
Upečené a ihneď na teplý koláčik urobíme špajdľou dierky.
-
7
Polejeme sirupom tak, aby sme sirup dali aj do dierok, ktoré sme si urobili špajdľou.
-
8
Necháme, aby sirup vsiakol do koláčika a potom ho vyberieme z formy, dáme dole papier na pečenie a necháme ešte trochu vychladnúť.
-
9
No a koštujeme. Je fakt šťavnatý a osviežujúci.
Nešúpala som, rýchlovečka a parádna maškrta 👍