Foto: danda3
Dnes si moja polovička želala kura bez prílohy, že stačí len šalát, tak som urobila trošku inú verziu, nie ten klasický s nálevom, ktorý Zobraziť celý popisDnes si moja polovička želala kura bez prílohy, že stačí len šalát, tak som urobila trošku inú verziu, nie ten klasický s nálevom, ktorý robievam najčastejšie.
porcie
príprava
Postup
-
1
Aby bola kapusta rovnomerne pokrájaná, zvykla som si ju nastrúhať ako uhorky, len nesmieme z kapusty vykrojiť hlúbik, rozpadávala by sa. Rozkrojíme ju na 4 časti a strúhame, kým nám neostane v ruke hlúbik.
-
2
Mrku a cesnak postrúhame na jemno, pridáme podľa chuti soľ, rascu a olivový olej. premiešame.
-
3
Nakoniec vmiešame jogurt, môžeme trošku okysliť, ja dávam umeocot alebo citrónovú šťavu. Podávame k mäsu.
ja ho delam jenom s mrkvickou a lzici naredne majolky a cernym peprem. Nebo jenom to zeli s mrkvickou a soli k bramboram mastenym. Tak jsem to jedla v Polsku a neuveteritelne dobre!
tiez bol vyborny
Milá @Ewa1 , som veľmi rada, že si vyskúšala, kľudne miesto jogurtu smotanu, ja tiež dám, čo mám po ruke.☺