Foto: ywett
Inšpirovala som sa receptom http://dobre-jedlo.blogspot.sk/2011/03/bryndzovy-kolac-s-udenou-slaninkou.html A týmto ďakujem autorke za recept, koláč je výborný ;-)
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Zo surovín zamiesime vláčne krehké cesto.
-
2
Cesto rozvaľkáme (ja som si pomohla papierom na pečenie, kde som si podľa formy, obkreslila kruh a pomocou papiera som cesto preložila do formy)
-
3
Cestom vyložíme vymastenú a múkou vysypanú formu a aj bočné steny okrúhlej formy. Použila som s priemerom 27 x 27 x 3.6 cm. Na cesto si rovnomerne rozmrvíme bryndzu.
-
4
A dáme pokrájanú slaninu alebo kto nechce slaninu, tak si môže podľa chuti dať mladú cibuľku.
-
5
Dáme upiecť v rozohriatej rúre, až kým koláč nechytí ružovkastý nádych (v plynovej rúre asi tých 25 minút)
-
6
...
-
7
Prajem dobrú chuť!
-
8
Koláč som vyskúšala aj bez slaniny a do plnky som dala bryndzu zmiešanú s kyslou smotamou a na vrch koláča som povykrajovala zvyšné cesto ;-)
ja bryndzovú plnku nastavujem strúhaným zemiakom ... vyskúšam tento tvoj ... :)
www.facebook.com/photo.php?fbid=513049755422144&set=...
Vydaril sa ti krásne, ďakujem za fotku :)