Jednoduchý bryndzový koláč (fotorecept)

Autor receptu: ywett

Inšpirovala som sa receptom http://dobre-jedlo.blogspot.sk/2011/03/bryndzovy-kolac-s-udenou-slaninkou.html A týmto ďakujem autorke za recept, koláč je výborný ;-)

15-20 minút
príprava
20-25 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Zo surovín zamiesime vláčne krehké cesto.
  2. Cesto rozvaľkáme (ja som si pomohla papierom na pečenie, kde som si podľa formy, obkreslila kruh a pomocou papiera som cesto preložila do formy)
  3. Cestom vyložíme vymastenú a múkou vysypanú formu a aj bočné steny okrúhlej formy. Použila som s priemerom 27 x 27 x 3.6 cm. Na cesto si rovnomerne rozmrvíme bryndzu.
  4. A dáme pokrájanú slaninu alebo kto nechce slaninu, tak si môže podľa chuti dať mladú cibuľku.
  5. Dáme upiecť v rozohriatej rúre, až kým koláč nechytí ružovkastý nádych (v plynovej rúre asi tých 25 minút)
  6. ...
  7. Prajem dobrú chuť!
  8. Koláč som vyskúšala aj bez slaniny a do plnky som dala bryndzu zmiešanú s kyslou smotamou a na vrch koláča som povykrajovala zvyšné cesto ;-)