Jednoduché zapečené špagety

mariamka - fotkamariamka, 1. februára 2014
Jednoduché zapečené špagety
Foto: mariamka

Cestoviny a pár surovín k tomu...

30 minút
na 180 °C

Suroviny

400 g (špagety)
400 g
200 g
1/2 hlávka
250 ml
 alego korenie na pizzu
 na vymazanie alebo maslo
  na pokvapkanie




Postup

  1. 1

    Uvaríme cestoviny, zlejeme, omastíme. V mise zmiešame paradajky, scedené šampiňóny, smotanu a rozobratú čerstvú brokolicu. Osolíme, okoreníme, pridáme oregano resp. koreniu na pizzu. Zmiešame s cestovinami, dáme do vymasteného pekáča, navrch pokladieme plátky syra, zapečieme pol hodinu. Hotovo. Na tanieri môžeme pokvapkať olivovým olejom.

    Jednoduché zapečené špagety - obrázok 1

Diskusia k receptu

radox1
naco este zapekat.nic osobne,ale tie spaghetti musia byt blatove.staci uvarene cestoviny al dente pridat do omacky a podavat.
radox1
pardon,zabudol som na ten syr,ten by som uplne vynechal.
mata3636
Náhodou, zapekané cestoviny sú fajn. A tieto podľa surovín budú určite chutné
mariamka
mozno som mala do uvodu napisat, ze spagety som mala vopred uvarene a uz studene, tak preto zapecene, inak ta omajda v surovom stave vyzerala nevabne, ale proti gustu .. @radox1 :)
diky @brambora , @mata3636 nic svetoborne a predsa chutne
radox1
aha,tak ta surova omacka mi nejako usla,myslel som ze je uz tepelne upravena,sorry.ale ak chces zapekat,treba cestovinu urobit dopoli,a dat zapiect pri vysokej teplote na max 10 min,30 je vela a zbytocne.
kukulienka71
@mariamka ,tiež zvyknem zapiecť zvyšok ostatkových špagiet.Práve dnes som si povedala(robila som omáčku z čerstvých šampiňónov),že konzervu už nikdy nekúpim.Tie chute sa nedajú porovnať...vyskúšaj,odporúčam.@radox1 ,super pripomienka.
eviana
@mariamka , super "zrecyklované" špagety, dala si im takto nový rozmer a isto skvelo chutili... šikovná gazdinka, veľmi chválim :)
janger
@mariamka , cestoviny robievam velmi rada, da sa s tym fakt robit vselico...Toto je dalsia vyborna inspiracia, mne by to na 100% chutilo :-). Pozdravujem :-).




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia