Jednoduché špagety s cesnakom, hráškom a parmezánom
Foto: xd
5 minút
príprava
príprava
20 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Špagety uvaríme v osolenej vode podľa návodu al dente. 300 ml vody z cestovín si odložíme na neskoršie použitie. Špagety pokvapkáme trochou olivového oleja.
- 2
Zohrejeme 60 ml olivového oleja. Pridáme cesnak a po asi 30 sekundách prilejeme vodu z cestovín. Zredukujeme to na polovicu. Znížime teplotu a pridáme cestoviny spolu s rozšľahaným žĺtkom. Miešame, kým žĺtok nezačne hustnúť.
- 3
Vmiešame hrášok a polovičku parmezánu.
- 4
Ochutíme soľou a korením. Naložíme na tanier a posypeme zvyšným parmezánom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
vymen za pancettu :-)