Jednoduché oškvarkové pagáčiky (fotorecept)
Autor receptu: kristinamia
Zase som experimentovala a tu
je výsledok. Pagáčiky, sú
jednoduché, rýchle a veľmi
chutné. Zvládne aj úplný
začiatočník.
10 a 15 minút príprava |
7 minút na 250 a viac °C |
Postup
- Oškvarky pomelieme, alebo rozmixujeme, ja som ich rozmixovala ručným mixérom v pridavnej miske s nožíkmi. Páči sa mi viac, keď sú oškvarky na malé kúsočky.
- Všetky ingrediencie spolu zmiešame, okrem vajíčka. Trochu miesime a vytvarujeme bochníček, misku prekryjeme fóliou, urobíme do nej pár dierok a vložíme na noc do chladničky. Cesto nám krásne pomaly nakysne.
- Na druhý deň, cesto rozvaľkáme na cca 1 - 1,5 cm a vykrajujeme kolieska. Preložíme na plech, vyložený papierom na pečenie a potrieme rozšľahaným vajíčkom so soľou. Necháme chvíľku, cca 5 - 10 minút, odpočinúť a vložíme do rúry, vyhriatej na maximum. Pečieme kým nie sú zlaté. Ja som ich piekla cca 7 - 8 minút.
- Mne vyšli dva plné plechy.