Jednoduché oškvarkové pagáčiky (fotorecept)

Autor receptu: kristinamia

Zase som experimentovala a tu je výsledok. Pagáčiky, sú jednoduché, rýchle a veľmi chutné. Zvládne aj úplný začiatočník.

10 a 15 minút
príprava
7 minút
na 250 a viac °C

Suroviny

Postup

  1. Oškvarky pomelieme, alebo rozmixujeme, ja som ich rozmixovala ručným mixérom v pridavnej miske s nožíkmi. Páči sa mi viac, keď sú oškvarky na malé kúsočky.
  2. Všetky ingrediencie spolu zmiešame, okrem vajíčka. Trochu miesime a vytvarujeme bochníček, misku prekryjeme fóliou, urobíme do nej pár dierok a vložíme na noc do chladničky. Cesto nám krásne pomaly nakysne.
  3. Na druhý deň, cesto rozvaľkáme na cca 1 - 1,5 cm a vykrajujeme kolieska. Preložíme na plech, vyložený papierom na pečenie a potrieme rozšľahaným vajíčkom so soľou. Necháme chvíľku, cca 5 - 10 minút, odpočinúť a vložíme do rúry, vyhriatej na maximum. Pečieme kým nie sú zlaté. Ja som ich piekla cca 7 - 8 minút.
  4. Mne vyšli dva plné plechy.