Jednoduché kokosové guľky v čokoláde

elantra - fotkaelantra, 23. decembra 2013
Jednoduché kokosové guľky v čokoláde
Foto: elantra

Domáce tyčinky Koko alebo Bounty - v guľatom prevedení.

32 ks
porcií

Suroviny

200 g
1 ks
Poleva:
100 g (horká)
50 g




Postup

  1. 1

    Kokos zmiešame so salkom a necháme v chladničke stuhnúť.

  2. 2

    Rukami tvarujeme z kokosovej hmoty guličky, ktoré obalíme v čokoládovej poleve.

  3. 3

    Čokoládová poleva: v hrnci rozpustíme Ceru, odstavíme zo sporáka, pridáme kúsky čokolády a miešame kým sa roztopia. Ak je čokoláda príliš hustá, pridajte Ceru a naopak ak je riedka čokoládu.

  4. 4

    Moje postrehy: na obalenie stačila jedna celistvá vrstva čokoládovej polevy. Potom som kokosky nechala stuhnúť na silikónovej podložke - dobre sa odlepia, zvyšnú stečenú čokoládu môžeme nožom odstrániť a znova použiť. Po stuhnutí som ich ešte ozdobne pofŕkala. Uložené v malých papierových košíčkoch sú na zjedenie :-)

Diskusia k receptu

zdezda
Robila som ich v tvare malych tyčiniek, uz sa skoro pojedli, musela som si z nich uchmatnut aspon na vianocny stol :-)
evusik
zostala mi čokoládová poleva, práve som rozmýšľala, že spravím nejaké bonbóny a toto je presne to čo potrebujem... lebo mám aj načaté Salko ktoré musím minúť... ďakujem, tvoj recept prišiel v pravú chvíľu už aj idem nato :-)
askadaniela
nám už neostalo salko, ale veľmi sme chceli bounty - tak sme spravili z krupicovej kaše s kokosom, osladili vanilkovým a medom, a tiež namáčali v ganache poleve, ktorá nám ostala :-) tiež sú mňam...:-)
silvia16
velmi super recept. niesom dobra v peceni, tak toto by som mala zvladnut ok. uz som kupila co treba a zajtra sa ide na to. Dakujem za recept.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia