Jednoduchá torta Mravenisko bez námahy
Prvá torta, ktorú som urobila v svojom živote, mala som asi desať rokov. Jednoduchá a rýchla príprava bez námahy. Určite sa
stane jednou Zobraziť celý popisPrvá torta, ktorú som urobila v svojom živote, mala som asi desať rokov. Jednoduchá a rýchla príprava bez námahy. Určite sa
stane jednou z Vašich najobľúbenejších.
Zdroj: Youtube
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
| Cesto: | |
| 370 g |
|
| 8 g |
|
| 1/3 ČL |
|
| 1 ČL |
|
| 120 g |
|
| 160 g |
|
| 120 g |
|
| Krém: | |
| 60 g |
|
| 380 g uvarené |
|
| 50 g opražené |
|
| 30 g celý neochutený |
|
Postup
-
1
Cesto: Do múky pridať prášok do pečiva, soľ, vanilkový cukor, kryštálový cukor, mäkké maslo a smotanu, vypracovať cesto. Cesto rozdeliť na kúsky, pretlačiť cez hrubé sito mlynčekom na mäso a rozložiť na plech vystlaný papierom na pečenie. Piecť 30 minút pri 180 °C. Nechať vychladnúť a polámať na kúsky.
- 2
Krém: Mäkké maslo s uvareným kondenzovaným mliekom vyšľahať mixérom na homogénnu zmes. Do zmesi pridať opražené arašidy, celý mak a kúsky upečeného cesta, dôkladne premiešať.
- 3
Hlbokú misu alebo inú formu vystlať potravinovou fóliou a vložiť pripravenú hmotu. Zľahka pritlačiť a dať na 3-4 hodiny do chladničky. Tortu vyklopiť na tanier, odstrániť potravinovú fóliu a ozdobiť podľa želania.
- 4
Postup prípravy vo videorecepte na YouTube za odkazom (alebo viď zdroj): https://youtu.be/kAXczNGCk1c
Tiež karamelová torta:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









Diskusia k receptu