Karamelová torta
Karamelová torta

Jednoduchá torta Mravenisko bez námahy

razomzastolom - bez fotkyrazomzastolom, 4. novembra 2021

Prvá torta, ktorú som urobila v svojom živote, mala som asi desať rokov. Jednoduchá a rýchla príprava bez námahy. Určite sa stane jednou Zobraziť celý popisPrvá torta, ktorú som urobila v svojom živote, mala som asi desať rokov. Jednoduchá a rýchla príprava bez námahy. Určite sa stane jednou z Vašich najobľúbenejších.
Zdroj: https://youtu.be/kAXczNGCk1c

8
porcií
40 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
370 g
8 g
1/3 ČL
1 ČL
120 g
160 g
120 g
Krém:
60 g
380 g uvarené
50 g opražené
30 g celý neochutený




Postup

  1. 1

    Cesto: Do múky pridať prášok do pečiva, soľ, vanilkový cukor, kryštálový cukor, mäkké maslo a smotanu, vypracovať cesto. Cesto rozdeliť na kúsky, pretlačiť cez hrubé sito mlynčekom na mäso a rozložiť na plech vystlaný papierom na pečenie. Piecť 30 minút pri 180 °C. Nechať vychladnúť a polámať na kúsky.

  2. 2

    Krém: Mäkké maslo s uvareným kondenzovaným mliekom vyšľahať mixérom na homogénnu zmes. Do zmesi pridať opražené arašidy, celý mak a kúsky upečeného cesta, dôkladne premiešať.

  3. 3

    Hlbokú misu alebo inú formu vystlať potravinovou fóliou a vložiť pripravenú hmotu. Zľahka pritlačiť a dať na 3-4 hodiny do chladničky. Tortu vyklopiť na tanier, odstrániť potravinovú fóliu a ozdobiť podľa želania.

  4. 4

    Postup prípravy vo videorecepte na YouTube za odkazom (alebo viď zdroj): https://youtu.be/kAXczNGCk1c

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia