Karamelová torta
Jednoduchá torta Mravenisko bez námahy
Autor receptu: razomzastolom
Prvá torta, ktorú som urobila v svojom živote, mala som asi desať rokov.* Jednoduchá a rýchla príprava bez námahy. Určite sa
stane jednou z Vašich najobľúbenejších.
8 porcií |
40 minút príprava |
30 minút na 180 °C |
Postup
- Cesto: Do múky pridať prášok do pečiva, soľ, vanilkový cukor, kryštálový cukor, mäkké maslo a smotanu, vypracovať cesto.
Cesto rozdeliť na kúsky, pretlačiť cez hrubé sito mlynčekom na mäso a rozložiť na plech vystlaný papierom na pečenie.
Piecť 30 minút pri 180 °C. Nechať vychladnúť a polámať na kúsky.
- Krém: Mäkké maslo s uvareným kondenzovaným mliekom vyšľahať mixérom na homogénnu zmes.
Do zmesi pridať opražené arašidy, celý mak a kúsky upečeného cesta, dôkladne premiešať.
- Hlbokú misu alebo inú formu vystlať potravinovou fóliou a vložiť pripravenú hmotu. Zľahka pritlačiť a dať na 3-4 hodiny do chladničky.
Tortu vyklopiť na tanier, odstrániť potravinovú fóliu a ozdobiť podľa želania.
- Postup prípravy vo videorecepte na YouTube za odkazom (alebo viď zdroj): https://youtu.be/kAXczNGCk1c