Karamelová torta

Jednoduchá torta Mravenisko bez námahy

Autor receptu: razomzastolom

Prvá torta, ktorú som urobila v svojom živote, mala som asi desať rokov.* Jednoduchá a rýchla príprava bez námahy. Určite sa stane jednou z Vašich najobľúbenejších.

8
porcií
40 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Cesto: Do múky pridať prášok do pečiva, soľ, vanilkový cukor, kryštálový cukor, mäkké maslo a smotanu, vypracovať cesto. Cesto rozdeliť na kúsky, pretlačiť cez hrubé sito mlynčekom na mäso a rozložiť na plech vystlaný papierom na pečenie. Piecť 30 minút pri 180 °C. Nechať vychladnúť a polámať na kúsky.
  2. Krém: Mäkké maslo s uvareným kondenzovaným mliekom vyšľahať mixérom na homogénnu zmes. Do zmesi pridať opražené arašidy, celý mak a kúsky upečeného cesta, dôkladne premiešať.
  3. Hlbokú misu alebo inú formu vystlať potravinovou fóliou a vložiť pripravenú hmotu. Zľahka pritlačiť a dať na 3-4 hodiny do chladničky. Tortu vyklopiť na tanier, odstrániť potravinovú fóliu a ozdobiť podľa želania.
  4. Postup prípravy vo videorecepte na YouTube za odkazom (alebo viď zdroj): https://youtu.be/kAXczNGCk1c