Foto: slavkabis
Odkedy robievam podľa tohto receptu domácu pizzu, je pravidelne u nás tanieri :)
porcií
príprava
na 170 °C
Postup
-
1
Z teplej vody, droždia, cukru a trochou múky si urobíme kvások. Po cca 15 min. pridáme ostatné ingrediencie, zamiešame varechou a necháme 10 minút odstáť. Tento postup kde najprv kysnuté cesto premiešam varechou, spojím hladké a sypké suroviny, sa mi niekoľkokrát osvedčil (aj pri kysnutých koláčoch, parených knedlí a pod.). Neviem prečo, ale cesto sa potom lepšie miesi
- 2
Cesto necháme kysnúť cez hodinku. Vyklopíme si ho na pomúčenú dosku, rozdelíme na dve menšie časti. Každú časť si postupne rozvaľkáme, potrieme paradajkovou omáčkou (ja používam z talianska), poukladáme slaninku, nakrájané olivy, rozbijeme vajíčko do stredu a posypeme syrom. Dáme piecť na 170 stupňov cca 15-20 minút. Ja som ju piekla aby bolo vajíčko úplne upečené kvôli synčekovi.
- 3
Druhú časť si môžeme urobiť trebárs ako klasika - šunka, syr a kukurica :) Dobrú chuť
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu