Jednoduchá domáca pizza

Autor receptu: slavkabis

Odkedy robievam podľa tohto receptu domácu pizzu, je pravidelne u nás tanieri :)

8
porcií
1,5 minút
príprava
15-20 minút
na 170 °C

Postup

  1. Z teplej vody, droždia, cukru a trochou múky si urobíme kvások. Po cca 15 min. pridáme ostatné ingrediencie, zamiešame varechou a necháme 10 minút odstáť. Tento postup kde najprv kysnuté cesto premiešam varechou, spojím hladké a sypké suroviny, sa mi niekoľkokrát osvedčil (aj pri kysnutých koláčoch, parených knedlí a pod.). Neviem prečo, ale cesto sa potom lepšie miesi
  2. Cesto necháme kysnúť cez hodinku. Vyklopíme si ho na pomúčenú dosku, rozdelíme na dve menšie časti. Každú časť si postupne rozvaľkáme, potrieme paradajkovou omáčkou (ja používam z talianska), poukladáme slaninku, nakrájané olivy, rozbijeme vajíčko do stredu a posypeme syrom. Dáme piecť na 170 stupňov cca 15-20 minút. Ja som ju piekla aby bolo vajíčko úplne upečené kvôli synčekovi.
  3. Druhú časť si môžeme urobiť trebárs ako klasika - šunka, syr a kukurica :) Dobrú chuť