Jedinečný Terciálny patizón zapečený so šampiňónami a syrom

pacun110 - fotkapacun110, 29. októbra 2011
Jedinečný Terciálny patizón zapečený so šampiňónami a syrom
Foto: pacun110

Patizón je zelenina (ozaj,minule sa moje 11 ročné dieťa takto zamyslelo - a vajce je ovocie,či zelenina?), ktorú som ešte nikdy v živote nekupoval,vždy sa našiel dajaký dobrý človiečik,ktorý mi ho ponúkol zo svojej záhradky. A,keďže mi, teraz ponúkol hneď 3 menšie,tak som sa rozhodol urobiť môj "terciál"...

5
porcií
25 minút
príprava
70 minút
na 200 °C

Suroviny

3 menšie
3 ks
3 kelímky (á 200 ml)
300 gr
150 gr
1 kg

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    ...a prečo terciál? Lebo všetky základné suroviny sú deliteľné 3! 3 patizóny,3 vajcia,3 smotany...Dokonca aj tvrdý syr stál 3,30 €/kg a zemiakov je 3x3!

    Jedinečný Terciálny patizón zapečený so šampiňónami a syrom - obrázok 1
  2. 2

    ...ale najprv som moje drahej urobil takéto raňajky!

    Jedinečný Terciálny patizón zapečený so šampiňónami a syrom - obrázok 2
  3. 3

    ...a potom - patizóny som prekrojil na polovice,lyžicou vydlabal vnútro,obielil z tej tvrdej šupky a nakrájal na také drobné čosi.

    Jedinečný Terciálny patizón zapečený so šampiňónami a syrom - obrázok 3
  4. 4

    ... 3 kyslé smotany som okorenil,osolil a poriadne premiešal z tromi vajciami.

    Jedinečný Terciálny patizón zapečený so šampiňónami a syrom - obrázok 4
  5. 5

    ...zemiaky som očistil,umyl, nakrájal na skoro centimetrové plátky a dal povariť do osolenej a orascenej vody.Šampiňóny,nakrájané na asi polcentimetrové plátky som,osolené a vhodne okorenené,opražil(nie udusil,ale opražil!) na horúcom oleji a

    Jedinečný Terciálny patizón zapečený so šampiňónami a syrom - obrázok 5
  6. 6

    keď mi zemiaky prešli varom a nechal som ich ,v horúcej vode ,chviľku postáť,tak potom som ich zlial a trochu z nich nasypal do vyolejovanej zapekacej misy. Potom som tam pridal časť patizónov,opražené šampiňóny,zase trochu zemiakov,zbytok patizónov a navrch ostatné zemiaky!

    Jedinečný Terciálny patizón zapečený so šampiňónami a syrom - obrázok 6
  7. 7

    Trochu som to polial olejom,nalial som na to tú kyslú smotanu z vajcom a na 40 minút som to dal do, na 180 stupňov, vyhriatej rúry,prikryté,zapiecť.

    Jedinečný Terciálny patizón zapečený so šampiňónami a syrom - obrázok 7
  8. 8

    Po 40 minútach intenzívneho pečenia som misu vybral, úhľadne som tam naukladal,na hranolky nakrájaný, tvrdý syr a,teraz už nezakryté,som to vrátil späť do rúry,zapiecť,pekne do ružova.

    Jedinečný Terciálny patizón zapečený so šampiňónami a syrom - obrázok 8
  9. 9

    Myslím,že sa mi to,v celku podarilo,len škoda,že ten syr sa mi nerozpustil tak,ako som chcel,ale vyzerá to,aky keby som tam zapekal slimáky,alebo čo... ALE JE TO VÝBORNÉ A VŠETKÝM TO,DOMA, CHUTILO!!!

    Jedinečný Terciálny patizón zapečený so šampiňónami a syrom - obrázok 9
  10. 10

    A s kyslou uhorkou je to úplne jedinečné...

    Jedinečný Terciálny patizón zapečený so šampiňónami a syrom - obrázok 10

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
zaujímavá kombinácia, vyskúšam, ukladám