Javorový koláč s hruškovou strechou
Tibor Vagai
šéfkuchár wellness hotela Patince, 19. decembra 2012
šéfkuchár wellness hotela Patince, 19. decembra 2012
Foto: Robert Hüttner
12
porcií
porcií
50 minút
príprava
príprava
30 minút
na 180 °C
na 180 °C
Postup
-
1
Javorový sirup a hnedý cukor spolu zohrejeme, cukor roztopíme, primiešame vyšľahané vajce a necháme vychladnúť.
- 2
Z masla, múky, sódy bikarbóny, zázvoru a škorice vytvoríme strúhanku a spojíme s javorovým sirupom.
- 3
Do hotovej zmesi primiešame na kocky nakrájanú hrušku a vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy. Pečieme 30 minút pri 180 oC.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu