Javorový koláč s hruškovou strechou

Tibor Vagai
šéfkuchár wellness hotela Patince, 19. decembra 2012
Javorový koláč s hruškovou strechou
Foto: Robert Hüttner
12
porcií
50 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

85 g
175 g
150 ml
100 g
175 g
1 KL
2 KL strúhaný
1 KL
2 ks
1 ks




Postup

  1. 1

    Javorový sirup a hnedý cukor spolu zohrejeme, cukor roztopíme, primiešame vyšľahané vajce a necháme vychladnúť.

  2. 2

    Z masla, múky, sódy bikarbóny, zázvoru a škorice vytvoríme strúhanku a spojíme s javorovým sirupom.

  3. 3

    Do hotovej zmesi primiešame na kocky nakrájanú hrušku a vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy. Pečieme 30 minút pri 180 oC.

Diskusia k receptu

radana
maly plech - ten kolac je uzasny... nie zlozita priprava a vysledok je jedinecny! Dakujem za recept!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia