Foto: zabiatko66
V nedeľu sme boli celý deň na záhradke. A keďže jarný šalátik sa už dá konzumovať, tak na večeru bol výborný prívarok z hlávkového Zobraziť celý popisV nedeľu sme boli celý deň na záhradke. A keďže jarný šalátik sa už dá konzumovať, tak na večeru bol výborný prívarok z hlávkového šalátu.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Šalát dobre umyjeme a nakrájame na rezance. 1/2 slaninky rozkrájame na malé kocočky a spražíme.
-
2
Keď je slaninka upražená do nej vložíme nakrájaný šalát a zalejeme troškou vody. Povaríme 3-4 min. osolíme, okoreníme.
-
3
V hrnčeku si rozmiešame 1 čl. hl. múky s 100 ml smotany na varenie a prilejeme za stáleho miešania cez sitko do šalátu. Potom vlejeme ostatnú smotanu.
-
4
Pridáme nasekaný kôpor, štavu z 1/2 citróna, vegetu, cukor podľa potreby a ocot. Zľahka premiešame a odstavíme.
-
5
Príloha: varené nové zemiačky s maslom a petržlenovou vňaťou.
-
6
Ostatnú slaninku opečieme na panvici a môžeme papať. Môžeme si upiecť aj klobásku alebo urobiť volské oko. Dobrú chuť!
Toto jedlo som ako dieta veru nemala rada.
Teraz mil ostali 2 hlavky ladoveho salatu, ale ked je takto skaredo a zima, nemam velmi chut na "studeny" salatik, a tu som si zrazu spomenula na salatovy privarok a dostala som nan chut ;-)
Z viacerych receptov co som nasla sa mi tento Tvoj zapacil najviac (to asi ta slaninka) a privarok sa aj vynikajuco podaril a s volskym okom bol fantasticky, DAKUJEM :-)
A s uctou a laskou si spominam na moju babku z Hronskych Kosih...